Portretul-robot al celui mai iubit medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania „Doctori cu care ne mândrim“
Campania „Doctori cu care ne mândrim“

Bărbat, chirurg, cu vârsta între 50 şi 60 de ani, acestea sunt trăsăturile celor mai mulţi dintre doctorii intraţi în topul realizat de ziarul „Adevărul“, cititori şi specialişti.

Cele 39 de oraşe implicate în campania „Doctori cu care ne mândrim" şi-au desemnat câştigătorii. În urma acestui clasament putem trage câteva concluzii referitoare la profilul medicilor care ocupă locul 1. Practic, din această listă a celor mai iubiţi doctori, 15 sunt medici primari chirurgi, de diferite specializări ce-i drept, de la chirurgie plastică până la neurochirurgie. Pe lângă ei, topul mai cuprinde 5 ginecologi şi încă 5 medici care lucrează la serviciile de urgenţă din diferite unităţi sanitare. De asemenea, patru dintre cele 39 de oraşe au ales în fruntea clasamentului cardiologi, iar alte două au preferat ortopezi. În top mai figurează şi câte un pediatru, un medic de familie, un stomatolog, un anestezist, un pneumolog şi un oncolog.

Medicul favorit, peste 50 de ani

În ce priveşte etatea personajelor alese în vârful clasamentului, cei mai mulţi doctori - 15 la număr - au vârsta cuprinsă între 50 şi 60 de ani. În acest clasament în funcţie de vârstă, îi urmează cei care au între 40 şi 50 de ani (13 doctori), apoi cei care au peste 60 de ani (6 doctori) şi cei cu între 30 şi 40 de ani (5 doctori). De asemenea, bărbaţii sunt cei care domină primul loc în topul „Doctori cu care ne mândrim". Dintre cei 39 de ocupanţi ai locului 1, 30 sunt bărbaţi, doar 9 fiind femei.

În plus, 35 dintre ei lucrează în spitale de stat. De asemenea, trei doctori de top lucrează în cabinete particulare, iar unul este încadrat la Serviciul de Ambulanţă. Dacă ar fi să tragem o concluzie, am putea spune că majoritatea celor mai iubiţi doctori sunt bărbaţi, cu vârsta de peste 50 de ani, care şi-au ales ca specializare chirurgia.

30 dintre cei 39 de doctori clasaţi pe locul I sunt bărbaţi, doar 9 sunt femei.

Click pentru a vedea topul  realizat de ziarul „Adevărul“

INFO
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite