Circari conduşi de hoţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

„Camera Deputaţilor a luat act în şedinţa de miercuri de adoptarea tacită a proiectului de lege iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care îi exclude pe preşedintele României şi pe ministrul Justiţiei din procedura de numire a mai multor funcţii-cheie din justiţie.” (Sursa: mediafax.ro)

Ca cineva să ajungă pe-un fotoliu de parlamentar, împins de la spate de-un partid, are nevoie să cotizeze cu o anumită sumă. Acest obicei de tip fanariot nu se aplică doar în cazul parlamentarilor, ci aşa se obţin, în general, posturi în sistemul public din România. Nu zic că nu există excepţii, nu zic că toată lumea face asta, doar marea majoritatea. De asta avem peste tot în sectorul public „şefi” ajunşi în poziţii cheie pe cale politică, fără a avea vreo competenţă în acele domenii.

Trebuie produşi bani, cât mai repede şi cât mai mulţi, pentru că partidele politice trebuie susţinute în continuu. Oamenii aceştia, aleşi de „popor”, au o singură atribuţie timp de 4 ani: să producă mai mulţi bani decât au plătit pentru fotoliul confortabil de parlamentar. Altfel, ies pe minus. Au muncit degeaba.

În ultimii ani, din cei 588 de parlamentari peste 40 au fost prinşi comiţând diferite ilegalităţi. Ponderea lor este mult mai mare, dar pentru asta societatea ar avea nevoie de şi mai mulţi procurori care să-i cerceteze. „Nu sunt bani.” – ni se va spune. Nu sunt bani pentru cei care sunt dispuşi să muncească pentru a-i prinde pe cei din cauza cărora nu sunt bani destui.

În tot acest context, e de înţeles de ce aceşti aleşi luptă din răsputeri pentru stopa eforturile depuse de cei care chiar îşi doresc o Românie cât mai puţin coruptă. Camera Deputaţilor a adoptat azi tacit una dintre cele mai nocive legi din ultimii ani. Practic, parlamentarii îşi doresc să numească în poziţii cheie persoanele care vor avea datoria de a-i opri pe ei din a fura poporul român.

În aceste condiţii trebuie să ne punem două întrebări:

Oare pe cine au ei interesul de a numi în aceste funcţii cheie?

Oare de ce-şi doresc să le revină lor această responsabilitate?

Dar poporul e prea puţin interesat de aceste evenimente. Azi joacă România cu Elveţia. Trebuie răzbunaţi românii care şi-au luat credite în franci elveţieni. E mult mai interesant de urmărit acest circ modern fără miză sau importanţă, decât să se protesteze în ţară împotriva parlamentarilor care depun eforturi să îngenuncheze cea mai importantă luptă pe care o duce România din 1989 încoace.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite