Ponta: „Medicii rezidenţi vor primi o bursă lunară de 150 de euro”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta. FOTO: Gov.ro
Victor Ponta. FOTO: Gov.ro

Medicii rezidenţi vor primi, pe întreaga durată a rezidenţiatului, o bursă specială, în valoare de 150 de euro, în vederea majorării veniturilor pe care le au aceştia, a anunţat, duminică seară, premierul Victor Ponta, la postul Antena 3.

„Dacă am încerca să mărim salariul, am intra în acel sistem cu taxele pe care le plătesc şi, atunci, a fost o idee, alături de ministrul Sănătaţii şi ministrul Bugetului care au spus «nu umblăm la salariu, dar dăm noi rezidenţilor, pe tot parcursul rezidenţiatului, un fel de bursă specială»”, a spus Victor Ponta la Antena 3.

Prim-ministrul a menţionat şi posibila sumă pe care medicii rezidenţi ar putea să o primească sub forma unor burse. „Sper să reuşim în jur de 150 de euro lunar, ceea ce înseamnă aproape venitul pe care-l au în acest moment rezidenţii, să oferim această suma pe toată durata rezidenţiatului”, a mai declarat Victor Ponta.

Dublarea salariilor medicilor rezidenţi este una dintre cererile Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, alături de obţinerea a 6 la sută din PIB pentru sănătate, cât şi organizarea spitalelor pentru a asigura servicii de calitate. Coaliţia a anunţat că au fost strânse deja 70.000 de semnături pentru a declanşa greva generală dacă aceste cereri nu vor fi acceptate de Guvern.

Recent, autorităţile române au negociat cu Fondul Monetar Internaţional o majorare salarială cuprinsă între 3-4% pentru profesori debutanţi şi medici rezidenţi.


Citeşte şi:

70.000 de semnături au fost strânse pentru declanşarea grevei generale în Sănătate. Profesorul Astărăstoae: s-ar putea să nu ajungem la grevă!

Angajaţii din sănătate au strâns deja peste 70.000 de semnături prin care sunt de acord cu declanşarea grevei generale, în condiţiile în care negocierile care se vor purta cu reprezentanţii ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor vor eşua, din nou.

Preşedintele Colegiului Medicilor: majorarea cu 3 % a salariilor rezidenţilor este ca suta de lei promisă de Ceauşescu

Majorarea salariilor medicilor rezidenţi cu 3-4% poate fi un pas înainte, însă, pentru Colegiul Medicilor din România (CMR), aceasta este ca suta de lei promisă de Ceauşescu mulţimii, din balconul Comitetului Central. Aşa a declarat profesorul Vasile Astărăstoae, preşedintele organizaţiei profesionale şi unul dintre iniţiatorii marşului la care au participat peste 10.000 de angajaţi din sănătate.

Zi decisivă pentru sănătate. Rezidenţii vor primi burse, discuţiile pe tema salarizării medicilor, amânate. Până atunci, protestele vor continua

Reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate s-au întâlnit marţi la sediul Ministerului Sănătăţii pentru a discuta despre revendicările cadrelor medicale, care sunt de luni în grevă japoneză. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite