Pompierul Iulian Rotariu a câştigat cursa Nomad Lapland 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto news.ro
Foto news.ro

Pompierul Iulian Rotariu a câştigat cursa Nomad Lapland 2022, cursă ce a avut loc în Finlanda pe parcursul a 237 de kilometri. Rotariu a avut condiţii foarte dificile de îndurat, de la -5 până la -40 de grade Celsius.

Pompierul din Botoşani a avut un parcurs excelent în ultimii doi ani. Acesta a reuşit să obţină victorii în toate cele patru curse extreme: Canal Aventure, Mozambic, Vietnam şi Bolivia, relatează news.ro.

"Pare un om obişnuit, dar are puteri supranaturale. Colegul nostru, Iulian Rotariu, arată a fi firav, dar voinţa lui este de fier. Laponia, alergare continuă, 237 km, 48 de ore, temperatura între -5 şi -40 grade Celsius, strat gros de zăpadă… singurele opriri au fost pentru a mânca şi a bea apă. Iulian a câştigat o nouă cursă, Nomad Lapland 2022, organizată în Finlanda, în condiţii imposibile pentru oamenii de rând", au declarat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Plutonierul adjutant, Iulian Rotariu, a luat parte la zeci de competiţii de anduranţă. S-a remarcat în iunie 2016 când a obţinut primul loc la categoria sa de vârstă în cadrul cusei Gobi March din China. După doar patru luni, a terminat pe primul loc la ultramaratonul Atacama Crossing, desfăşurat în Chile. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite