Pompierii militari, pregătiţi să intervină în judeţele vizate de Codul Galben de ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.600 de pompieri cu peste 900 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor publice locale, în zonele aflate sub incidenţa atenţionării de Cod Galben de ninsori  pentru 21 de judeţe, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că răspunsul la eventualele acţiuni de intervenţie în zone greu accesibile va fi asigurat de 13 şenilate, 15 autofreze, 10 autospeciale de transport victime multiple şi 84 de echipaje medicale SMURD. În funcţie de evoluţia vremii şi a situaţiei din teren, echipajele pot fi suplimentate cu personal şi mijloace de la alte inspectorate care nu se află sub incidenţa atenţionărilor de vreme rea.

O altă măsură preventivă se referă la informarea autorităţilor publice din zonele posibil a fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru activarea, la nevoie, a centrelor judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

IGSU recomandă cetăţenilor să urmărească permanent atenţionările transmise de autorităţi, să se informeze asupra stării drumurilor şi să îşi echipeze autoturismele pentru circulaţia în regim de iarnă. De asemenea, recomandă persoanelor care vor să urmeze trasee montane să fie echipate corespunzător şi să evite zonele cu vizibilitate redusă. 

Conform atenţionării Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de marţi, ora 22.00, până miercuri, ora 11.00, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, precum şi în anumite zone din judeţele Caraş – Severin, Alba, Hunedoara, Sibiu şi Braşov vor fi ninsori însemnate cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m cu rafale de peste 80 km/h.

De asemenea, a fost emisă şi a doua atenţionare  Cod Galben, pentru intervalul 14 februarie, ora 11.00 – 15 februarie, ora 11.00, ce vizează judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Prahova, Buzău şi Dâmboviţa, precum şi în anumite zone din judeţele Harghita, Braşov şi Argeş, unde se vor semnala ninsori temporar însemnate cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, cu rafale de peste 70 km/h.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite