Poliţist bulgar încătuşat la Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un ofiţer sub acoperire a dat mită pentru a trece în Bulgaria
Un ofiţer sub acoperire a dat mită pentru a trece în Bulgaria

Doi poliţişti de frontieră, unul român şi celălalt bulgar, au fost prinşi aseară, în timp ce luau mită de la un şofer care dorea să intre în Bulgaria fără actele auto necesare. Şoferul era investigator sub acoperire al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Flagrantul a fost organizat de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) la punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche. Ofiţerul s-a prezentat la ora 21.00, la ieşirea spre Bulgaria, la volanul unei maşini cu inspecţia tehnică expirată. El nu avea nici procură specială din partea proprietarului pentru scoaterea maşinii din ţară.

Iniţial, poliţistul de frontieră român, Cristian Penescu, s-a prefăcut că e incoruptibil. „Haideţi, dom'le, mă gândeam să vă rog să...", i-a spus ofiţerul sub acoperire când i s-au cerut actele la control. „Să ce? Să nu-mi fac treaba? Bravo!", a replicat Penescu. El i-a dat actele colegului bulgar, Marian S., şi i-a făcut semn şoferului să rezolve situaţia cu acesta. Bulgarul a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă ceva în schimbul actelor, iar ofiţerul DGA i-a înmânat suma de 70 de euro. După primirea banilor, bulgarul i-a restituit documentele şi l-a lăsat să intre în Bulgaria. „Şi eu ce fac dacă mă mai opreşte careva? Ce le spun? Spun că am vorbit cu colegu'? Cum îl cheamă?", a întrebat anchetatorul după ce a dat şpaga.

În clipa în care anchetatorii au intervenit poliţistul bulgar a încercat să fugă, bruscând un ofiţer Anticorupţie şi aruncând banii pe jos. El a fost însă prins şi încătuşat. Cristian Penescu e cercetat în stare de libertate pentru abuz în serviciu, iar cel bulgar - pentru complicitate la abuz în serviciu. Alţi patru poliţişti de frontieră de la Vama Veche sunt cercetaţi în acest caz. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite