Politicieni care „mor” de grija poporului în vacanţe electorale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uraaa! Mulţi politicieni români, aleşi ai poporului sau nu, se află în plină vacanţă încă de la debutul sezonului estival. Unii, mai puţini decât cei mulţi, evident, sunt într-o vacanţă politică sau administrativă permanentă. După părerea mea şi cred că a multor români, topul acestora din urmă este dominat copleşitor de cine altul decât edilul Constanţei, era să zic Nabucodonosor, care se află tot timpul într-o stare de vacanţă euforică.

Mare noroc a avut primul playboy al urbei constănţene într-una din zilele trecute. După ce cu câteva zile înainte îşi făcuse datoria de partid, sărind la gâtul premierului şi ministrului Justiţiei în exerciţiu pe motiv că nu-i lasă pe incompatibili în pace, Radu Mazăre a supravieţuit unui “atentat” pe mare.

Tocmai când se dădea cu placa pe apă, în excerciţiul funcţiunii, „zeul” mării a fost atacat cu skijetul de un fotbalist „drogat” care a vrut să-l omoare, conform declaraţiilor proprii. Scăpat ca prin minune, edilul Constanţei şi-a pus oamenii să-i aplice o corecţie şi a mai anunţat presa că-l dă în judecată pe împricinat pentru că a „atentat” la viaţa sa.

Alţi politicieni români de marcă nu pierd nici ei prilejul să se dea în bărci sau cu şalupa, pe mare sau pe Dunăre, în apele Deltei sau aiurea, în lume. Aceştia se află într-o vacanţă politică şi electorală, fapt care nu îi împiedică să „moară“ de grija poporului şi a ţării.

Patrioţi din fire, trăiesc intens fiecare aventură din sejur, care poate fi de câteva zile la sfârşit de săptămână, pentru „săracii” rămaşi în ţară sau chiar de săptămâni pentru cei cu dare de mână, care au preferat alte tărâmuri decât cele româneşti pentru odihnă.

Muntele Găina, târgul de fete, Mamaia, Neptun, litoral, mare, munte, Deltă, karaoke, festivaluri, târguri populare, ciorbe de peşte, mânăstiri, băi de soare, de apă, de mulţime, de populisme ieftine sunt ingredientele unor kockteiluri preferate în special de politicieni precum Traian Băsescu, Elena Udrea, Mihai Răzvan Ungureanu.

Toate aceste aventuri etalate între escapadele de vacanţe, de la sfârşit de săptămănă, cu mediatizări excesive pe toate canalele media posibile, sejururi condimentate cu tot felul de uimiri, ca şi când acum ei ar fi descoperit roata, despre cât de frumoasă este România.

Şi completate de declaraţii pompoase, atacuri politice directe sau indirecte, referitoare la adversari, mersul economiei, siguranţa naţională, integritate, politică, guvernare, afaceri şi alte lucruri serioase care ne afectează grav ţara şi ne influenţează viaţa.

Ce mai, grija faţă de popor, de nivelul de trai, preocuparea privind rezolvarea problemelor cetăţeneşti sunt în atenţia oamenilor politici chiar şi când aceştia se află în vacanţă.

Postările acestor aleşi cu ceea ce fac, ce îi preocupă în concediu sau în weekend sunt făcute cu regularitate, inclusiv pe Facebook sau pe blogurile personale, de diverşi oameni de serviciu, ciutaci, tonomate şi, în multe cazuri, chiar de către aceşti trecători prin politica românească.

Alţi grei ai politicii româneşti, au preferat să se odihnească discret, în paradisuri din străinătate. Printre aceştia se numără evident, premierul Victor Ponta, care se pare că a fost în SUA, la Miami Beach, după cum vorbeşte lume, deşi de la Guvern s-a transmis ca fiind confidenţială destinaţia de vacanţă a acestuia.

Şi Crin Antonescu cică ar fi fost tot prin SUA, în timp ce alţi aleşi au preferat Turcia, Grecia ori alte locuri exotice din lume, de unde vor reveni cu bateriile încărcate pentru o bătălie politică adevărată, care să ridice nivelul de trai al poporului pe înalte culmi de progres şi civilizaţie.

O destinaţie aparte pentru o vacanţă activă  au ales câţiva parlamentari, din diverse partide politice, care au acceptat invitaţia fraţilor chinezi din Taiwan, dornici să impulsioneze, după exemplul prim ministrului Ponta, probabil, investiţiile economice în România.

Din păcate, aceştia s-au ales cu o muştruluială zdravănă din partea colegilor invidioşi care au rămas cu buza umflată acasă, dar şi cu un avertisment din partea Ambasadei la Bucureşti, a R.P. China, ce nu a văzut cu ochi buni sejurul politic românesc, la Taipei, fără acordul său.

Dar să nu credeţi că numai aleşii români merg afară în concediu. Şi în România vin, săptămână de săptămână, în această perioadă de timp, politicieni străini. Şi nu de acum, de ani de zile.

De exemplu, destinaţia preferată de vacanţă a politicienilor din Ungaria, fie ei la guvernare sau nu, dar cu dorinţa de putere şi de Ardeal, este, aţi ghicit, România.

Aceştia, între reprizele de palincă şi gulaş, fac tot felul de întruniri, adunări, conferinţe, unde pun ţara la cale, ţara noastră nu pe a lor, evident, fac tot felul de declaraţii trăznite, care, ulterior, bagă în şedinţă diplomaţii din cele două state vecine şi prietene.

Dacă nu le scurtează Băsescu sejurul, cum a ameninţat, exemplul „patrioţilor-politicieni” maghiari ar putea fi urmat de alţii asemenea lor de prin Ucraina, Serbia, Bulgaria sau de aiurea.

Alţi turişti-politicieni care au ca destinaţie de vacanţă ţara noastră sunt câţiva mai fără pretenţii de lux, din Republica Moldova, fraţii noştri de peste Prut, care încă nu ştim dacă vor cere unirea cu România.

Ceea ce constatăm noi însă, ca simpli ceăţeni, din ce vedem zi de zi, este că multor politicieni români le priesc tot mai mult concediile active, împletind vacanţele electorale cu grija faţă de popor.

A, era să uit. Nu toţi mai marii ţării au parte de odihnă în această perioadă de timp. Sunt unii, „săracii”, cu mari belele pe cap: cu balaurul DNA care şi-a luat nasul la purtare, cu Justiţia, cu incompatibilităţile faţă de lege, cu insolvenţele, cu falimentele economice sau politice.

Să nu fim răi. Să fim creştini, să-i compătimim pe aceştia şi să sperăm că-şi vor rezolva problemele, cât de curând, conform legii.

Şi ca să închei într-o notă asemănătoare, pentru aleşii mari amatori de vacanţe, la anul am putea să le facem câteva recomandări de locuri şi zone care s-ar putea dezvolta şi intra în circuitul turistic până vara viitoare.

Dacă se concretizează, ideile de transformare în muzeu a fostelor închisori de la Doftana, Periprava ori a cazarmei militare de la Târgovişte, unde au fost împuşcaţi Ceauşeştii, sunt sigur că aceste locuri ar merita vizitate şi, sigur, ar impresiona pe multă lume.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite