Policlinica de la Institutul Parhon, redeschisă. Lucrările de modernizare s-au ridicat la 1,7 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Policlinia de la Parhon a fost modernizata FOTO Adevarul
Policlinia de la Parhon a fost modernizata FOTO Adevarul

Policlinica din cadrul Institutului Naţional de Endocrinologie Parhon a fost redeschisă luni, după ce lucrările de consolidare şi modernizare au fost finalizate. Investiţia făcută de autorităţi s-a ridicat la 1,7 milioane de lei.

Policlinica va funcţiona ca ambulatoriu de zi şi este dotată cu cabinete de endocrinologie, ginecologie, oftalmologie şi imagistică medicală. Prezent la inaugurare, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat că odată cu redeschiderea policlinicii, multe cazuri vor fi direcţionate către internările de zi.

„De foarte multe ori cauzele aglomerării erau şi din cauză că policlinica nu funcţiona la nivelul la care trebuia să funcţioneze. Iată că acum lucrurile sunt în ordine. Centrul de genetică va fi gata undeva până la finalul anului”, a declarat ministrul Bănicioiu.

21.000 de pacienţi trec anual pragul policlinicii

La rândul său, managerul unităţii medicale, Diana Păun, a explicat că, în fiecare an, 21.000 de pacienţi trec pragul policlinicii din Institutul Parhon. Managerul a adăugat că fondurile pentru modernizare nu au provenit doar de la Ministerul Sănătăţii, ci că inclusiv spitalul a contribuit cu o anumită parte din suma investită.

„Redeschiderea policlinicii înseamnă reintroducerea în circuitul de spital a unui corp care va asigura servicii în sistem ambulator, atât în ambulatoriul integrat al spitalului, cât şi ambulatoriul în contract cu casa de asigurări”, a subliniat Diana Păun.

Deficit de 100 de cadre medicale la Institutul Parhon

Conform acesteia, deficitul de personal medical este o mare problemă la Institutul Parhon. Astfel, există pacienţi care stau chiar şi un an pe listele de aşteptare pentru diverse investigaţii. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că posturile sunt deblocate în funcţie de necesităţile spitalului, însă surse medicale din cadrul spitalului afirmă că o asistentă ajunge să aibă în grijă şi 62 de pacienţi.

„Este un deficit de personal major şi nu mai putem face faţă, în condiţiile în care tot mai mulţi pacienţi ne trec pragul. Patologia endocrină a crescut după Cernobâl”, au spus sursele citate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite