Platformă online pentru românii din străinătate aflaţi în situaţii dificile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diaspora poate apela pentru consiliere la informaţiile de pe DiasporaHub.ro
Diaspora poate apela pentru consiliere la informaţiile de pe DiasporaHub.ro

Platforma DiasporaHub.ro este destinată cetăţenilor români, asociaţiilor şi grupurilor de sprijin de peste hotare care au nevoie de consiliere în contextul pandemiei cu Covid-19.

Cu ajutorul unui chestionar simplu de câteva întrebări, orice cetăţean român care are nevoie de ajutor sau de informaţii va fi ghidat uşor către cei care îi pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, traduceri, informaţii utile în această perioadă, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică. 

Prin intermediul platformei DiasporaHub.ro, devenită operaţională pe 15 aprilie, vor fi distribuite uniform şi eficient cererile de ajutor formulate de cetăţenii români din diasporă către cei care în aceste zile depun eforturi să sprijine, organizaţii şi voluntari, facilitând astfel transferul de resurse utile într-un mod simplu şi accesibil tuturor.

DiasporaHub.ro este a cincea soluţie din pachetul de platforme dezvoltate, alături de stirioficiale.ro, datelazi.ro, cetrebuiesafac.ro si rohelp.ro. şi este rezultatul colaborării dintre Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor de Externe şi Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi organizaţia neguvernamentală Code for Romania. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite