Plata gărzilor vine dintr-un buget separat pus la dispoziţie de CNAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gărzile suplimentare ale medicilor vor fi plătite dintr-un buget separat pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că directorii de spitale nu au niciun motiv pentru care „să-şi facă griji referitoare la fondurile suplimentare” pentru plata gărzilor.

„Banii pentru plata suplimentară a gărzilor şi pe care o vom implementa printr-o ordonanţă de urgenţă, aceşti bani vor veni separat de la CNAS. Va fi un contract separat, este un lucru important de înţeles (...) Această plată suplimentară a gărzilor vine dintr-un buget separat care va fi pus la dispoziţie de către Casa de Asigurări”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, salariile vor fi reglementate în următoarele săptămâni. „Medicii, precum şi conducerea spitalelor nu au de ce să-şi facă nicio grijă, vom exista fonduri suplimentare pentru această suplimentare la plata gărzilor”, a spus şeful de la Sănătate.

În ceea ce priveşte faptul că sunt medici care refuză să semneze contractele, Voiculescu a precizat că este dreptul fiecărui medic să aleagă dacă semnează sau nu documentul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite