Plămân artificial portabil şi uniforme donate Fundaţiei pentru SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fundaţia pentru SMURD a primit echipamente medicale printr-un parteneriat privat FOTO Adevărul
Fundaţia pentru SMURD a primit echipamente medicale printr-un parteneriat privat FOTO Adevărul

Fundaţia pentru SMURD a primit mai multe echipamente medicale, între care un aparat de oxigenare extracorporala arterio-venoasă sau plămân artificial (ECMO) precum şi o mie de uniforme pentru volunari. Doar costul aparatului de oxigenare se ridică la 55.000 de euro, el urmând a fi donat Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca.

„Echipamentul primit acum este de fapt un plămân artificial portabil, primul din sistemul naţional de sănătate, care va fi folosit atât în spital, dar şi pe durata transportului cu elicopterul sau cu ambulanţa al unei persoane în stare gravă şi care are nevoie de susţinerea funcţiilor respiratorii şi cardiace”, a explicat doctorul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestuia, şi donaţia de uniforme pentru voluntarii SMURD este importantă. „Avem un program important de voluntariat în cadrul IGSU. Sunt 730 de voluntari în prima fază. Acum toţi voluntarii vor avea echipamente de protecţie necesare”, a completat Arafat.

Aparatul, unic în România, şi uniformele pentru voluntari au fost donate de KMG International, prin intermediul companiilor membre Rominserv şi Rompetrol Gas, care sprijină intervenţiile medicale de urgenţă ale SMURD, la nivel naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite