Pisicie pot lua noul coronavirus de la oameni, dar nu şi invers. Ce spune despre aceste date reprezentantul OMS în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, de la oameni, însă câinii nu ar fi vulnerabili la acesta, arată un studiu publicat miercuri. Studiul trebuie însă confirmat şi nu există nicio dovadă că oamenii ar putea fi infectaţi cu COVID-19 de către feline, a spus  Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în comitetul executiv al OMS, Alexandru Rafila, a declarat la Digi24 că Organizaţia Mondială a Sănătăţii va analiza transmiterea virusului între oameni şi animale.

Au existat câteva cazuri de feline care au fost infectate de către oameni, inclusiv un tigru de la o grădină zoologică din New York. Este însă vorba despre cazuri rare.

„Este un studiu, urmează să vedem dacă se şi confirmă, se referă strict la feline, nu la alte animale. Din ce am citit, este vorba doar de transmiterea de la om către feline, nu şi invers. Nu există pericol de infectare a oamenilor din partea acestor animale”, a spus Alexandru Rafila.


El a explicat de ce OMS va studia transmiterea virusului între oameni şi animale. „Este un domeniu de interes, pentru că şi noul coronavirus până la urmă a ajuns să infecteze omul pornind de la un animal, cel mai probabil de la un liliac, şi acest lucru sigur că este preocupant şi posibilitatea unei transmiteri de la om la animal este întotdeauna problematică, poate să modifice virulenţa unui virus”, a spus Rafila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite