Pintea vrea ministru interimar la Educaţie pentru două zile şi anunţă că deficitul de vaccinuri antigripale nu e o problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul interimar al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, că o posibilă soluţie la actuala criză a rezidenţiatului ar fi ca preşedintele Iohannis să numească un ministru interimar la Educaţie pentru două zile.

„Au fost foarte multe discuţii în spaţiul public legat de acest examen, dar nu avem un ministru interimar al Educaţiei, nu am avut pentru că Preşedintele nu a numit acest ministru, nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională”, a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.

„Din punctul nostru de vedere, Ministerul Sănătăţii şi-a respectat toate atribuţiile pe care le are în organizarea examenului de rezidenţiat, exact ca şi în ceilalţi ani. Până la urmă, cu siguranţă este o problemă pentru că în afară de actele normative pe care trebuia să le promovăm, mai există un act normativ care spune că suntem obligaţi să organizăm acest concurs în trimestrul 4 al fiecărui an. Cred că există soluţii din punct de vedere juridic, nu neapărat, ştiu eu o legătură că nu face Guvernul... Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile astfel încât aceste ordine să poată fi semnate”, a mai spus ministrul interimar al Sănătăţii.

Despre deficitul de vaccinuri antigripale cu care se confruntă medicii de familie, Sorina Pintea spune că nu e o problemă şi că vaccinurile vor fi livrate în patru tranşe. 

„Soluţia este foarte clară, specialiştii spun că perioada de vaccinare este septembrie-noiembrie. Aceste vaccinuri vor fi aduse în patru tranşe, ştiu aceste lucruri medicii de familie, dar probabil că este la modă să ieşim să denigrăm. Se cunosc aceste lucruri, sigur că nu au primit încă toate dozele. Mai mult decât atât, anul acesta avem posibilitatea să mărim numărul de doze dacă este necesar sau în cazul unei epidemii. Ştiţi bine, anul trecut au solicitat doze mai puţine şi în timpul epidemiei s-a spus că nu mai avem”, a declarat Sorina Pintea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite