Articol publicitar

P&G Romania: o poveste despre voluntariat şi viitorul construit cu pasiune

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt multe lucruri ce pot fi făcute pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, iar a oferi este unul dintre ele.  Echipa Procter & Gamble Romania a ales să ofere cel mai personal şi mai preţios lucru – o zi din viaţă, petrecută în folosul semenilor, într-un proiect de voluntariat complet diferit.

Emoţii încă din zori

Într-o dimineaţa de vineri la începutul lunii iunie, 40 de colegi din fabrica P&G din Urlaţi si din biroul din Bucuresti şi-au unit forţele, mândri de a contribui la visul a patru familii de a avea un loc pe care să îl numească «acasă». Patruzeci de oameni care au înţeles la unison că pot face ceva concret, iar implicarea lor poate crea un viitor mai bun. Destinaţia: şantierul Habitat for Humanity de lângă Ploieşti.

Acolo, opt locuinţe începute cu tot cu sprijinul Procter & Gamble în 2015, au prins contur prin acţiuni de voluntariat ale angajatilor companiei. Şi la fel vor fi şi definitivate, pentru că bucuria de a schimba în bine viaţa unor membri ai comunităţii pare să se răspândească în rândul angajaţilor.

După un instructaj din partea coordonatorilor, echipele şi-au luat în primire responsabilităţile şi, umăr la umăr, au lucrat alături de viitorii locatari la finisaje. Şi nu oricum, ci în acelaşi mod în care îşi desfăşoară activitatea şi în fabrica pe care P&G o deţine la Urlaţi sau in biroul din Bucuresti – cu seriozitate, devotament şi zâmbetul pe buze.

Poveştile s-au împletit cu efortul, iar voluntarii au avut ocazia să o cunoască pe Mihaela, pentru care a deţine propria locuinţă părea doar un vis. Viaţa ei nu a fost niciodată uşoară. După divorţ, a rămas pe drumuri cu un copil mic. L-a cunoscut însă pe Marian, alături de care şi-a refăcut viaţa, familia lor îmbogăţindu-se cu doi copii. Locuiesc de ani buni pe la rude, în prezent împărţind un apartament cu două camere cu fratele lui Marian. La fel de emoţionantă şi plină de motivaţie este şi situaţia Nicoletei şi a lui Dan Mihăilă, care, împreună cu doi copii, Robert şi Alexandru (fiul Nicoletei dintr-o căsătorie anterioară) locuiesc într-o garsonieră închiriată de numai 18 metri pătraţi. Începând din această vară, însă, şi ei vor deveni locatarii unei case de 65 mp.

La finalul unei zile pline, satisfacţia s-a putut citi pe chipurile tuturor. Deşi într-un domeniu străin – cel al construcţiilor – voluntarii din cadrul P&G au acceptat provocarea şi şi-au pus toată priceperea în slujba unui scop nobil. Dar, mai presus de toate, au demonstrat că se poate, iar voluntariatul şi pasiunea pot construi un nou început.

Un parteneriat cu o fundaţie solidă

Colaborarea dintre Habitat for Humanity şi Procter & Gamble România a ajuns la cel de-al treilea an şi continuă se dezvolte, alimentată de entuziasmul şi implicarea constantă a voluntarilor P&G.

Acesta este însă doar unul dintre proiectele pe care compania le derulează cu scopul de a îmbunătăţi nivelul de trai al comunităţii în care activează.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite