Pfizer-BioNTech cer FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului lor împotriva COVID-19

Pfizer-BioNTech cer FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului lor împotriva COVID-19

Consorţiul Pfizer-BioNTech au cerut autorizaţie de la FDA

Pfizer a anunţat vineri că a depus o cerere, la Agenţia Americană a Alimentelor şi Medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA), în vederea unei autorizări de urgenţă (EUA) a punerii pe piaţă în Statele Unite a vaccinului candidat împotriva covid-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu societatea germană BioNTech, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat miercuri că acest vaccin este eficient 95% şi că nu are efecte secundare importante.
 
Anunţul de vineri a fost ”salutat” de pieţele financiare, unde acţiunile Pfizer au crescut cu 2%, iar ale BioNTech cu 5% în tranzacţii prebursiere.
 
Pfizer se aşteaptă ca FDA să-i acorde această EUA până la mijlocul lui decembrie şi să înceapă după aceea să facă primele livrări.
 
În total 50 de milioane de doze urmează să fie disponibile începând în 2020 - pentru vaccinarea a 25 de milioane de persoane.
 
Un comitet consultativ FDA urmează să se reunească în perioada 8-10 decembrie, pentru a discuta despre vaccinul Pfizer/BioNTech, a declarat pentru Reuters o sursă, care precizează că această agendă ar putea fi modificată.
 
Secretarul american al Sănătăţii şi Serviciilor Sociale Alex Azar declara miercuri că Pfizer, la fel ca rivala sa Moderna, ar putea să obţină autorizaţiile de la autoritatea de reglementare în următoarele săptămâni şi că primele vaccinări pot avea loc până la sfârşitul anului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările