Peste jumătate dintre români nu-și fac controlul medical anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui sondaj IMAS, 58% din români nu-și fac controlul medical anual sau merg la doctor doar atunci când au o problemă foarte gravă.

Mai mult, 45% din repondenți au recunoscut că nu-au mai trecut pe la medic în ultimii doi ani, în timp ce 6% nu au fost niciodată la un astfel de control de rutină.

Bucureștenii sunt mai atenți cu sănătatea lor decât cei din restul țării. Mai mult de jumătate (55%) din locuitorii Capitalei merg anual la controale, în timp ce la nivel național, procentul nu depășește 42%.

Primul la care apelează românii când au probleme de sănătate este medicul de familie. Două treimi din cei intervievați (69%) merg la clinici și specialiști la recomandarea medicului de familie. 48% din ei aleg o clinică sau un specialist la recomandarea familiei, prietenilor și vecinilor (48%), iar 16% din respondenți își caută datele pe Internet sau în mass-media.

Peste jumătate din români (57%) au mai multă încredere în clinicile și spitalele private decât în cele de stat. Calitatea actului medical, reputația medicului, dar și atitudinea personalului, dotările, timpul de așteptare sunt criteriile de care țin cont atunci când aleg serviciile private.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite