Peste 700 de schiori, pe pârtiile din Buşteni şi Azuga. Stratul de zăpadă artificială atinge 40 de centimetri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
700 de turişti schiori se află pe pârtiile din Buşteni şi Azuga FOTO Adevărul
700 de turişti schiori se află pe pârtiile din Buşteni şi Azuga FOTO Adevărul

Peste 700 de turişti schiori se aflau, sâmbătă după-amiază, pe pârtiile din Buşteni şi Azuga, unde stratul de zăpadă artificială variază între 20 şi 40 de centimetri.

În acest weekend, turiştii care se află pe Valea Prahovei au posibilitatea de a schia atât la Buşteni, cât şi la Azuga, unde au fost deschise, în total, patru pârtii înzăpezite artificial.

Şeful de instalaţie de la pârtia Kalinderu I, din Buşteni, Mihai Dobre, a declarat, pentru AGERPRES, că pe această pârtie, care are o lungime de 1.500 de metri, se află sâmbătă după-amiază, aproximativ 500 de turişti. Potrivit sursei citate, stratul de zăpadă măsoară aici între 20 şi 35 de centimetri.

De asemenea, turiştii îşi petrec timpul liber şi în parcul de distracţii de la baza pârtiei, care funcţionează atât vara, cât şi iarna. Fun Park-ul este dotat cu o sanie-tobogan, bandă de urcare, baby lift, tubing, carusel, precum şi cu o pârtie artificială de schi.

Alţi peste 200 de turişti schiază pe cele trei pârtii deschise la Azuga.

Administratorul domeniului schiabil din staţiune, Vasile Richea, a precizat că aici sunt deschise Cazacu Începători şi Variantă, dar şi Sorica Începători, stratul de zăpadă fiind de până la 40 de centimetri.

La Sinaia nu se schiază încă, dar se continuă înzăpezirea Pârtiei Noi, deservită de telegondolă. De altfel, aceasta este singura pârtie care beneficiază, deocamdată, de o instalaţie de zăpadă artificială.

Primăria Sinaia a anunţat că, sâmbătă seară, la ora 18.00, va fi aprins iluminatul festiv în oraş. Evenimentul va începe cu un program de colinde, vin fiert şi figurine de turtă dulce oferite de gazdele, în program fiind inclus şi un foc de artificii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite