Peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de vaccin hepatic B vor fi achiziţionate în luna august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B. Primele produse vor fi livrate în această lună.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, instituţia a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an, arată Mediafax.

În acest context, săptămâna viitoare vor fi recepţionate primele 110.000 de doze de vaccin BCG, urmând a fi distribute în unităţile din teritoriu. Totodată, până la sfârşitul lunii august, vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B, informează Ministerul Sănătăţii.

În acest an, ministerul va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii, dificultăţile legate de procesul de achiziţionare se datorează lipsei de pe piaţă a vaccinului deoarece în prezent există un număr mic de producători care mai fabrică aceste produse.

Ministerul a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară identificarea tuturor copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare.

Toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie, mai spun reprezentanţii instituţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite