România a donat Egiptului peste 500.000 de doze de vaccin AstraZeneca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dozele au fost transportate cu un avion Spartan foto: DSU
Dozele au fost transportate cu un avion Spartan foto: DSU

România a donat Egiptului peste 500.000 de doze de vaccin Astra Zeneca. În urmă cu două zile, alte 180.000 de doze au plecat către Tunisia.

O aeronavă C-27 J SPARTAN a Forţelor Aeriene Române a asigurat marţi, 10 august, transportul în Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, pentru gestionarea pandemiei în această ţară.

„România a primit cererea de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene şi internaţionale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2”, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Dozele de vaccin sunt transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire şi dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ din Bucureşti, care asigură respectarea lanţului frigorific până la destinaţie, la temperaturi de 2-8ºC.

Conform prevederilor unei hotărâri luate în 5 august 2021 de Guvernul României, ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania şi Vietnam.

În cursul zilei de luni, 9 august, o aeronavă C 130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a asigurat transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, teste antigen şi materiale sanitare, precum şi o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici şi opt asistenţi medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.

Citeşte şi: 

România sprijină Tunisia în combaterea SARS-CoV-2: 180.000 de doze de vaccin, teste antigen şi materiale sanitare trimise cu o aeronavă

România va dona vaccinuri împotriva COVID-19 către Tunisia, Republica Arabă, Egipt, Albania şi Vietnam

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite