Peste 50.000 de români sunt aşteptaţi la mare de 1 Mai. Staţiunile sunt pregătite pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50.000 de români sunt aşteptaţi la mare de 1 Mai, cele mai căutate staţiuni fiind Mamaia şi Vama Veche. Autorităţile din turism şi patronatelor au precizat că toate hotelurile de pe litoral sunt pregătite să primească turişti, acestea fiind deschise de la sfârşitul lunii aprilie.

„Deja 80% din locurile de cazare din staţiunea Mamaia au fost contractate pentru minivacanţa de 1 Mai. Litoralul este gata pentru a primi turişti şi toate hotelurile, cu excepţia celor care sunt în construcţie, vor fi deschise pe data de 1 Mai”, a declarat Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), citată de Mediafax.

Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului Mamaia, a precizat că până la sfârşitul lunii aprilie toate cele 25.000 de locuri de cazare disponibile în Mamaia vor fi ocupate.

Reprezentanţii patronatelor şi ai autorităţilor estimează că, după evoluţia rezervărilor, de 1 Mai vor ajunge la mare peste 50.000 de turişti, dintre care cei mai mulţi vor veni în Mamaia, Vama Veche şi Costineşti.

Matichescu crede că numărul mare de turişti este influenţat şi de decizia Guvernului de a acorda zi liberă pentru bugetari vineri, 2 mai, astfel încât, cumulate cu week-end-ul, aceştia să aibă patru zile libere.

„Pe litoral sunt aproape 140.000 de locuri de cazare şi toate unităţile vor fi deschise la 1 Mai, aşa cum sunt obligate prin lege. Se vor deschide şi hoteluri noi şi se reabilitează, extind şi modernizează unele vechi. În acest moment, proiectele hoteliere la care se lucrează în Mamaia depăşesc 70 de milioane de euro”, a mai spus Bucovală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite