Peste 500 de elevi bucureşteni au învăţat cum să acorde primul ajutor persoanelor căzute în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 500 de elevi au învăţat să acorde primul ajutor unor persoane căzute în stradă. Acestea pot fi, la rândul lor, instructori pentru adulţi, a anunţat luni managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Concret, cei aproape 500 de elevi au învăţat, de la personalul de pe ambulanţă şi de la voluntari cum să evalueze o victimă, care sunt tehnicile de resuscitare, dar şi cum să aseze victima în poziţia laterală de siguranţă. De asemenea, elevii au învăţat cum să sune la numărul de urgenţă 112, aspect important în contextul în care sunt foarte multe apeluri false, a completat Alis Grasu. 

Elevii au primit, la finalul cursului, câte un manechin  CPR (cardiopulmonary resuscitation) şi o temă: instruirea unui număr cât mai mare de adulţi din viaţa lor, motivaţi fiind de premiul pus în joc de către organizatori, respectiv o excursie la Disneyland, a precizat managerul SABI.

„Noi am cumpărat 500 de manechine pe care le-am dat copiilor acasă, împreună cu un CD pe care sunt înregistrate toate manevrele de prim ajutor, după ce i-am învăţat noi tehnicile la şcoală. Dacă vom educa şi copii să le pese, vom avea în viitor o populaţie de căreia îi va păsa, pentru că va avea reguli pe care să le respecte. Pentru a verifica informaţiile acumulate şi acurateţea cursului predat de către copii, adulţii instruiţi trebuie să completeze un formular de evaluare, pe site-ul www.eroiidemaine.ro, în baza căruia elevul va fi evaluat şi va intra în concurs. Dacă adultul promovează testul cu minim nota 7, trainerul său va primi un punct”, a declarat Alis Grasu. 

Elevii îşi iau deja rolul de instructor în serios 

Elevii au început deja să îşi ia rolul în serios, astfel că au început să îi înveţe pe adulţi cum să acorde primul ajutor. „Acest proiect mi-a plăcut foarte mult în special pentru că am învăţat cum să dau o a doua şansă la viaţă unei persoane căreia i s-a făcut rău. Chiar aş vrea să fiu eroul cuiva”, a declarat Florentina Nedelcu, elevă în clasa a V-a la Şcoala nr. 188, care deja are cinci adulţi instruiţi în acordarea primului ajutor. 

Organizatorii doresc să continue acest proiect şi în alte şcoli, după feedback-ul pozitiv şi entuziasmul copiilor. Pe lângă formarea în prim ajutor a elevilor, elementul inedit al proiectului este efectul de multiplicare a cunoştinţelor transferate prin concursul organizat. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite