Peste 460 de tone de legume şi fructe şi 56 de tone de carne fără documente au fost confiscate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legumele şi fructele a căror provenienţă nu a putut fi dovedită au fost confiscate de poliţişti FOTO Adevărul
Legumele şi fructele a căror provenienţă nu a putut fi dovedită au fost confiscate de poliţişti FOTO Adevărul

Alimente în valoare de aproape 2,9 milioane de lei au fost confiscate începând cu 18 noiembrie, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.


Până în prezent, Direcţia de Investigarea Fraudelor, Direcţia de Ordine Publică, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au verificat 1.146 de societăţi comerciale. În faza preliminară a cercetărilor au fost constatate 96 de infracţiuni, dintre care 67 de evaziune fiscală. 

Echipele de control au identificat, în vederea confiscării, 460.885 kg de legume şi fructe, în valoare de 1.725.974 de lei şi 56.000 kg de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate, în valoare de 1.120.000 lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată. Acestea nu au fost înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate. Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiunilor comerciale desfăşurate.

De asemenea, au fost aplicate 867 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 873.085 lei, şi a fost confiscată suma de 212.000 lei.

Controalele au fost efectuate începând cu data de 18 noiembrie, din dispoziţia şefului Poliţiei României, chestorul-şef Petre Tobă, în principalele centre en-gross din ţară şi, în special în cele din raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în Portul Constanţa, în zona punctelor de trecere a frontierei şi pe principalele căi de acces în zona Bucureşti-Ilfov. 

Până acum, poliţiştii de investigare a fraudelor suspectează administratorul unei societăţi comerciale din Iaşi, cu obiect principal de activitate – comerţ cu ridicata al legumelor si fructelor, de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art. 9, alin. 1, lit. b din Legea 241/2005.

De asemenea, din verificări a rezultat că, în luna noiembrie, societatea comercială, cu punct de lucru într-un complexul comercial din judeţul Ilfov, nu a înregistrat în evidenţa contabilă veniturile obţinute din comercializarea legumelor şi fructelor provenite din spaţiul comunitar. A fost dispusă confiscarea cantităţii de 14.000 kg. struguri şi a sumei de 112.000 lei reprezentând contravaloarea cantităţii de 16.000 kg. struguri.

În plus, patru persoane, cu vârste între 48 şi 53 de ani, sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor că, prin intermediul a opt societăţi comerciale din Pietroşiţa şi Brăneşti, cu obiect de activitate achiziţionare /comercializare/sacrificare animale vii (bovine), respectiv comercializare produse de origine animală, ar fi rulat aproximativ 4.000.000 de lei, proveniţi din evaziune fiscală şi debite bugetare neachitate, disimulând operaţiunile sub o aparentă legalitate. Pe numele acestora s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite