Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidenţiale s-a vaccinat sau au optat pentru vaccinare

Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidenţiale s-a vaccinat sau au optat pentru vaccinare

Aproape 22% dintre beneficiaril de servicii sociale, adulţi de peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice indiferent de vârstă, au fost deja vaccinaţi Foto: Arhivă

Peste 46% din personalul din serviciile sociale rezidenţiale s-a vaccinat sau a optat pentru vaccinare. Totodată, în rândul beneficiarilor serviciilor sociale, persoane peste 65 de ani şi cele aflate în evidenţă cu boli cronice, procentul este de 57. "Sunt procente încurajatoare, dar care ne îndeamnă la o intensificare a bunei informări cu privire la necesitatea vaccinării", consideră ministrul Muncii, Raluca Turcan

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Muncii, 27% din personalul care activează în centrele sociale rezidenţiale şi de îngrijire la domiciliu, inclus în prima etapă a campaniei de vaccinare, a beneficiat deja de vaccinul anti-COVID. Încă 19% din această categorie de angajaţi s-au programat pentru a fi vaccinaţi, în perioada imediat următoare. 

De asemenea, din categoria beneficiarilor de servicii sociale eligibili pentru vaccinare în etapa a doua - adulţi de peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice indiferent de vârstă, aproape 22% au fost deja vaccinaţi şi peste 35% au optat pentru vaccinare şi sunt deja programaţi.

"Am făcut o evaluare a modului în care s-a derulat prima etapă de vaccinare pentru personalul de îngrijire la domiciliu şi din centrele rezidenţiale, dar şi a numărului celor care au optat pentru vaccinare în etapa a doua, care include beneficiarii serviciilor sociale. Sunt procente încurajatoare, dar care ne îndeamnă la o intensificare a bunei informări cu privire la necesitatea vaccinării. Îndemn autorităţile locale să intensifice eforturile în centrele de vaccinare, astfel încât un număr cât mai mare de persoane vulnerabile să poată fi vaccinate în etapele în derulare”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan. 

Raluca Turcan s-a vaccinat, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", împreună cu alţi miniştri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările