Peste 400 de persoane din Bucureşti au solicitat ambulanţa în noaptea de Înviere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 400 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov FOTO Adevărul
Peste 400 de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov FOTO Adevărul

Şi în acest an, românii au ajuns la unităţile de primiri urgenţe din spitalele bucureştene acuzând diverse probleme medicale. Concret, peste 400 de persoane din Bucureşti şi Ilfov au apelat la Ambulanţă în noaptea de Înviere, însă doar 67 dintre acestea au avut toxiinfecţii alimentare.

„Pe parcursul celor 12 ore din timpul nopţii (n.r.—de Înviere), de sâmbătă de la ora 19,00 până duminică la 7,00 au fost 411 cazuri, dintre acestea 246 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, adică acele urgente care sunt ameninţătoare de viaţă — cod roşu şi cod galben — cazuri care se pot agrava”, a explicat doctorul Alis Grasu, managerul SABI, potrivit Agerpres.

Aceasta a explicat că în intervalul amintit angajaţii au mers şi la consultaţii.

„Au existat şi 19 solicitări la lăcaşurile de cult pentru persoane care au prezentat lipotimii, hipertensiune si afecţiuni care în mare parte nu au necesitat transportul la spital”, a completat medicul.

Ea a mai precizat că din totalul cazurilor 67 au fost din cauza problemelor digestive, iar per total numărul cazurilor a fost acelaşi cu cel al unei nopţi obişnuite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite