Peste 320 de persoane care munceau la negru, depistate de Inspecţia Muncii într-o săptămână

Peste 320 de persoane care munceau la negru, depistate de Inspecţia Muncii într-o săptămână

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 2,3 milioane de lei     FOTO: Adevărul

Inspectorii de muncă au descoperit încă 329 de persoane care munceau fără forme legale şi au dat amenzi de aproape 1,2 milioane de lei pentru munca la negru, într-o săptămână, peste jumătate dintre cei care încălcau legislaţia muncii fiind în Bucureşti, informează, joi, Inspecţia Muncii (IM).

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 9 - 13 decembrie, mai multe acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.303.000 de lei.

În cadrul verificărilor au fost depistate 329 de persoane care lucrau fără forme legale, 203 persoane fiind depistate de inspectorii de muncă în Bucureşti. În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2.204 controale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 1.690.000 de lei. Pentru munca la negru, valoarea amenzilor a fost de 1.170.000 de lei.

Totodată, pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate trei propuneri de cercetare penală.

Pe de altă parte, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru 23 de persoane fizice care au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 1.526 de controale şi aplicate 113 amenzi în valoare de 613.000 de lei unui număr de 1.107 de angajatori.

De asemenea, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 24 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.


Citeşte şi:

Antreprenorii ar putea fi verificaţi pe neaşteptate. Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei propune modificarea legii

Amenzi de peste 1,8 milioane de lei date într-o săptămână pentru munca la negru

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările