Peste 150 de studenţi la medicină au finalizat un stagiu de practică în ortopedie pediatrică la Spitalul Marie Curie. Cei mai buni, premiaţi în bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Gheorghe Burnei FOTO Adevărul
Profesorul Gheorghe Burnei FOTO Adevărul

Peste 150 de studenţi la medicină au participat la un curs intensiv de stagii de practică în ortopedie pediatrică la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală, în cadrul unui proiect pe bani europeni. Cei mai buni dintre ei au fost premiaţi cu sume care au variat între 1.000 şi 1.500 de lei.

Concret, programul de practică chirurgicală, care s-a împletit cu noţiuni teoretice, s-a derulat în perioada mai 2014 - octombrie 2015, el fiind coordonat de profesorul Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Ortopedie Pediatrică din spitalul amintit.

„Unii dintre participanţi vor să facă mai departe chirurgie pediatrică şi alţii se vor orienta chiar spre ortopedie pediatrică, specialitate în care înregistrăm un deficit în acest moment. În toată ţara sunt 20 de medici specializaţi în ortopedia copilului şi 10 din ei sunt concentraţi în Bucureşti”, a explicat profesorul Gheorghe Burnei, coordonatorul proiectului.

Potrivit acestuia, studenţii care au participat la cursurile practice au fost pregătiţi nu doar de el ci şi de medicii rezidenţi şi medicii specialişti în ortopedie pediatrică din Spitalul Marie Curie din Capitală. „Aş avea curajul să intru în sala de operaţie cu dumneavoastră fără niciun fel de temere”, le-a spus medicul în conferinţa de încheiere a proiectului.

„Sunt convins că au fost fascinaţi de ce au văzut, am constatat că interesul lor pentru aria chirurgicală a fost foarte mare. Este important ca după noi să vină medici cât mai bine pregătiţi care să ducă ortopedia pediatrică mai departe”, a declarat şi doctorul Ştefan Gavriliu, unul dintre mentorii tinerilor studenţi care au fost selectaţi să participe la stagiile de practică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite