Peste 1.200 de persoane au solicitat ambulanţa de Crăciun. Majoritatea pentru probleme digestive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1200 de persoane au chemat ambulanţa de Crăciun  Foto Adevarul
Peste 1200 de persoane au chemat ambulanţa de Crăciun  Foto Adevarul

Peste 1.200 de persoane au chemat ambulanţa de Crăciun, dintre care 644 au fost urgenţe medicale, majoritatea pentru probleme digestive, afecţiuni cardiovasculare, lipotimii şi sincope, printre care şi câteva cazuri de comă alcoolică, dar şi pentru şapte tentative de suicid, potrivit SABI.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABI), Alis Grasu, a declarat joi că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.211 solicitări, cu 10 la sută mai multe decât într-o zi obişnuită, informează Mediafax.

Dintre cele peste 1.200 de solicitări, 644 au fost urgenţe de cod galben şi roşu, 200 afecţiuni digestive, 150 cardiovasculare, 111 lipotimii şi sincipe, o parte legate de consumul de alcool, precum şi şapte tentative de suicid nereuşite, a precizat Alis Grasu.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost zece naşteri, a adăugat Alis Grasu.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are pregătite să intervină la solicitări 91 de echipaje.

În perioada mini-vacanţei de Crăciun asigură permanent asistenţa medicală Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar, Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon", Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Ioan", Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie".

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are program normal de lucru, solicitările populaţiei fiind preluate la numărul unic de urgenţă 112. În această perioadă, Serviciul de Ambulanţă asigură şi eliberarea de certificate constatatoare de deces.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti are un serviciu de gardă permanent la sediul din strada Spiru Haret nr. 14, din sectorul 1.

În toată perioada sărbătorilor de iarnă, la Ministerul Sănătăţii funcţionează centrul operativ, unde pot fi înregistrate toate sesizările din teritoriu, iar permanenţa pentru intervenţii în caz de necesitate este asigurată de secretarii de stat Raed Arafat şi Adrian Pană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite