Peste 100.000 de certificate digitale COVID au fost descărcate deja în primele ore de la activarea platformei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale a pus, de astăzi, la dispoziţia persoanelor  portalul care eliberează Certificatul digital european anti-COVID
Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale a pus, de astăzi, la dispoziţia persoanelor  portalul care eliberează Certificatul digital european anti-COVID

Peste 100.000 de certificate digitale UE privind Covid, dintre care aproape 80.000 de certificate de vaccinare au fost emise, în primele ore de la lansarea platformei, de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, a anunţat purtătorul de cuvânt al STS.

„A fot înregistrată o cerere foarte mare de generare a certificatelor, mai ales de la momentul lansării. Platforma a fost lansată la ora 8.10, iar acum sunt peste 100.000 de certificate generate. Practic după două ore de la lansare, la ora 10.10 am avut aproape 80.000 de certificate de vaccinare emise”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al STS, locotenent-colonel Cătălin Chirca, conform Digi24. 

Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale a pus, de astăzi, la dispoziţia persoanelor vaccinate, cu rezultat negativ la test sau care au trecut prin boală portalul care eliberează Certificatul digital european anti-COVID.

Portalul web de pe care pot fi generate certificatele digitale UE privind COVID este operaţional de astăzi, iar experţii Serviciului pentru Telecomunicaţii Speciale (STS) care l-au conceput au prezentat care sunt paşii pentru obţinerea certificatului. STS a mai comunicat că timpul de generare a documentului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcţie de numărul de solicitări, iar în momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail. 

Cei care vor dori un certificat pentru a călători în siguranţă pe timpul pandemiei de COVID-19 au la dispoziţie, începând de astăzi, platforma https://certificat-covid.gov.ro. Interfaţa aplicaţiei este intuitivă, iar în mai puţin de 10 paşi poate fi obţinut certificatul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite