Peste 100 de persoane, prezente la Conferinţa Internaţională de Tineret Visegrád II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de persoane din opt ţări europene au participat în perioada 19 - 22 noiembrie la Conferinţa Internaţională de Tineret Visegrád II, organizată de FIDELITAS în colaborare cu Conferinţa Tineretului Maghiar din România (MIÉRT).

Potrivit unui comunicat de presă, fortificarea colaborării şi a identităţii ţărilor Europei Centrale şi de Est au fost principalele subiecte ale conferinţei.

De asemenea, 18 lideri a diferitelor organizaţii de tineret au acceptat o declaraţie comună compusă din 7 puncte, în care îndeamnă guvernele şi minorităţile spre o colaborare şi colucrare cât mai strânsă, mai ales în domeniul educaţiei de limbi străine a tinerilor. Pe lângă subiectele principale a conferinţei, declaraţia comună subliniază importanţa minorităţilor, ele fiind o resursă importantă, nu o ameninţare pentru ţări. În declaraţia respectivă liderii îşi afirmă dorinţa de cooperare în legătură cu întrebările şi problemele ţărilor Europei Centrale şi de Est. Tinerii liderii au promis, că vor prezenta conţinutul declaraţiei liderilor din ţările de provenienţă şi a liderilor Organizaţiaei de Tineret a Partidului Popular European (YEPP).

„Conferinţa a fost cu siguranţă de succes şi de înaltă calitate. Iniţiativa conferinţei a fost fortificată şi mulţumită faptului, că evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca, fapt din care reiese, că maghiarimea din Transilvania este capabil să alcătuiască un pod între Transilvania şi Ţările Europei Centrale şi de Est. Este lafel de important să subliniez importanţa faptului, că organizarea Conferinţei de Tineret Visegrád II. a fost o strânsă colaborare între FIDELITAS şi Conferonţa Tineretului Maghiar din România (MIÉRT). Luând în considerare feed-backul publicului, putem trage concluzia, că în cadrul conferinţei am reuşit să fortificăm şi să dăm naştere relaţiilor noi şi prezente, deci a început procesul de cooperare plănuită. Noi, tinerii politicieni considerăm, că această colaborare trebuie neapărat urmărită şi în viitor”, a declarat Antal Lóránt, preşedintele Conferinţei Tineretului Maghiar din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite