Personalul medical din centrele de vaccinare, neplătit de două luni. Gheorghiţă: Sunt semnale pe care şi eu le-am primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că niciun medic din centrele de vaccinare nu şi-a primit de două luni banii pentru activitatea lor. Coordonatorii mai multor centre se plâng că personalul medical nu a fost plătit şi că oamenii ar putea să renunţe să mai ia parte la campania de vaccinare.

"Sunt semnale pe care şi eu le-am primit şi le primesc în şedinţele cu judeţele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe bună dreptate. Se aşteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăţi. La debutul etapei a treia e important să se deschidă şi alte centre de vaccinare şi sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit şi că nu mai e o dorinţă atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare. Mai e problema legată de coordonatorii centrelor, care sunt remuneraţi ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilităţi suplimentare. Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilităţi e mai scăzut", a spus Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.

Potrivit acestuia, această situaţie trebuie rezolvată cât mai repede.

Întrebat cine este responsabil de efectuarea acestor plăţi şi dacă a luat legătura cu ministrul Sănătăţii, Gheorghiţă a spus că instituţia care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sănătăţii.

"Am vorbit de mai multe ori şi am prezentat această situaţie care îmi e adusă la cunoştinţă din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă aşteptăm. Toată lumea aşteaptă să îşi primească plata, aşa cum este firesc. Din ce ştiu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală", a conchis Valeriu Gheorghiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite