Persoanele cu dizabilităţi vor putea călători gratuit cu avionul. Ce mai prevede proiectul legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
handicapati bulgaria

Persoanele cu dizabilităţi vor beneficia şi de transport gratuit cu avionul, dacă va fi adoptată o propunere legislativă aflată în dezbatere la Senat, conform avocatnet.ro.

Concret, proiectul propune ca persoanele cu dizabilităţi să poată beneficia de gratuitate şi la transportul cu avionul în limita a 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic. În momentul de faţă, gratuitatea se oferă doar pentru transportul interurban cu autobuzul, cu trenul şi cu navele de transport fluvial.

Proiectul de lege mai prevede introducerea unui nou tip de însoţitor a persoanei cu handicap care va beneficia, la rândul său, de gratuitate. Concret, însoţitorii copiilor cu handicap grav şi accentuat sunt cei care vor putea călători gratis cu mijloacele de transport interurban doar în prezenţa celor pe care îi însoţesc.  

De asemenea, aceste prevederi se vor aplica tuturor persoanelor cu handicap, indiferent de grad. În momentul de faţă, doar persoanele cu handicap grav pot beneficia de gratuitatea la transportul interurban, dar acest proiect legislativ scoate condiţia gradului de handicap, un lucru benefic pentru persoanele cu dizabilităţi din România. 

Nu în utimul rând, persoanele cu dizabilităţi vor beneficia gratuit un tratament balnear în cursul unui an, care poate fi folosit în orice centru de recuperare balneară de pe teritoriul ţării. 

Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie întâi adoptat de către Parlament, apoi publicat în Monitorul Oficial.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite