Pensiile vor creşte cu cinci procente de la 1 ianuarie 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că pensiile vor fi majorate cu cinci procente începând cu ianuarie 2015, precizând că ministerele Finanţelor şi Muncii lucrează acum la o măsură prin care ar putea fi majorate şi pensiile mici, tot de anul viitor.

„Vom continua cu măsurile reparatorii şi le transmit celor care au muncit o viaţă că vom continua şi cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu cinci la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe”, a declarat Rovana Plumb, potrivit Mediafax.

Din 2015 creşte şi salariul minim pe economie

Ea a adăugat că se va reveni şi la acordarea de pensii speciale personalului navigant, aproximativ 1.800 de persoane, piloţi şi stewardese.

„Este vorba de 1.283 de persoane reprezentând piloţi, personal însoţitor de bord, mecanici de bord cărora le-am dat înapoi dreptul ce li se cuvenea. Este vorba de pensia de serviciu care era stabilită clar în baza unui statut şi aprobat printr-o lege de Parlamentul României în conformitate cu normele europene şi internaţionale în domeniul lor de activitate”, a spus Rovana Plumb.

Personalul navigant beneficia de o pensie specială, iar în urma legii adoptate în Parlament se va reveni la aceasta. Cuantumul pensiei va fi în medie de 7.000-8.000 de lei pentru piloţi şi 4.000-5.000 de lei pentru stewardese.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite