Pedeapsa cu închisoarea ar putea fi reintrodusă în legea vaccinării

Pedeapsa cu închisoarea ar putea fi reintrodusă în legea vaccinării

Legea vaccinării va fi pe masa deputaţilor miercuri FOTO Adevărul

Pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 10 ani pentru refuzul vaccinării şi decăderea din drepturile părinteşti este doar una dintre propunerile care ar putea să apară în legea vaccinării. Proiectul intră mâine în primele dezbateri în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, for decizional.

La discuţii vor participa, pe lângă parlamentari, şi organizaţiile profesionale şi reprezentanti ai societăţii civile.

„În momentul de faţă, în amendamentele primite am propuneri care merg fie pe eliminarea completă a amenzilor pentru părinţii care nu-şi vaccinează copiii fie pe introducerea unui nou articol, care să facă referire la Codul penal în sensul în care  neasigurarea la timp a vaccinurilor, nerespectarea procedurilor stabilite pentru efectuarea vaccinării, refuzul vaccinării obligatorii fără certificarea contraindicaţiei sau punerea în primejdie a dezvoltării copilului să fie pedepsite cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, a explicat, pentru „Adevărul”, medicul Florin Buicu, şeful Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. 

Legea ar putea fi modificată radical
 
Potrivit acestuia, materialul de lucru, care este unul stufos, este destul de diferit de varianta adoptată recent de Senat. 

„Propunerile sunt diferite, de la propuneri simple până la modificarea completă a sensului legii. Vrem să aflăm miercuri poziţia organizaţiilor neguvernamentale şi a parlamentarilor, dar cu siguranţă nu vom avea o formă finală”, a completat Buicu. 
 
Pe lângă amendamentele şi modificările venite de la parlamentari şi societatea civilă, inclusiv comisii parlamentare au solicitat reformulări la anumite articole. „Am primit reformulări pe anumite articole de la celelalte comisii care au fost sesizate, de pildă de la Comisia pentru drepturile omului”, a mai spus medicul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările