PDL, viol în grup cu perversiuni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totul se face la vedere, fără nicio jenă, iar potentaţii zilei ne explică mieros că ăsta-i capitalismul. Oare?

Ştiţi care e diferenţa dintre evoluţia economică a Chinei şi cea a României? Glonţul... China are o creştere economică în jurul cifrei de 10% anual. România scade - sau are o „creştere negativă", cum le place economiştilor să spună - în jur de 7% pe an. Corupţii care devalizează bugetul de stat peste anumite limite, în China, sunt duşi în faţa plutonului de execuţie. În România, tocmai aceia sunt puşi în fruntea bucatelor...

Trăim într-o ţară tare ciudată. În ultimele zile, ies la iveală matrapazlâcuri peste matrapazlâcuri făcute de înalţi membri, apropiaţi PDL şi familiile acestora. Zeci de firme de „familie politică" s-au prins de trupul vlăguit al bugetului, precum căpuşele de pielea câinelui, şi sug vârtos milioane şi milioane de euro. Totul se face la vedere, fără nicio jenă, iar potentaţii zilei ne explică mieros că ăsta-i capitalismul. Oare?

Un lider politic ajuns la un pas de a fi preşedintele României îmi explica odată: „Ştii care-i diferenţa între noi şi Occident? Acolo, comisionul de 10% e o cutumă, e aproape oficializat. Şi ei trebuie să trăiască, şi partidul are nevoie de fonduri. Aşa că politicienii din posturi de decizie iau şpaga, cu binecuvântarea partidului, dar lasă ceva în urma lor. Se fac autostrăzi, şcoli, spitale... La noi, ăştia iau şi toţi banii, scapă la partid ceva firimituri şi nici nu se mai face lucrarea". L-am privit atunci cu neîncredere.

Chiar atât de coruptă să fie lumea în care trăim? Acum, m-aş ruga să fie DOAR atât de coruptă! Din păcate, realitatea e mult mai rea decât mi-am închipuit. Sigur, ultimii adulatori întârziaţi ai regimului PDL au dreptate: toţi au furat. E adevărat, dar asta nu-i o scuză pentru idolii lor. Sigur, şi FSN, şi PDSR, şi CDR, şi PSD, şi PNL au violat în grup bugetul de stat. Însă lucrurile s-au petrecut mai cu fereală, mai la întuneric şi, pe cât posibil, în linişte. Mai libertin, PDL a rafinat metodele: a mutat violul în public, i-a adăugat perversiuni şi nu s-a ruşinat când s-a lăsat cu strigături. Ba, din contră! Pare încântat de „bărbăţia" sa!

Cum spuneam, trăim într-o ţară tare ciudată. Ştirile astea nici măcar nu ne mai revoltă. Au devenit un fel de fapt divers. Sunt atât de multe, încât nici nu le mai putem cuprinde: patinoare, săli de sport, borduri, asfaltări, grădini iarna şi câte şi mai câte. O adevărată curte a miracolelor unde li se umflă portofelele ca plăcinta în cuptorul bunicii cu pensia tăiată! Şi, în timpul ăsta, ce face măreţul DNA? Îl cheamă la audieri pe Dorinel Munteanu că ar fi vândut nu-ştiu-ce-meci FC Argeş - Steaua! Să îngheţi nu alta când vezi aşa o luptă dură anticorupţie. Nu v-ar mai răbda pământul, mamelucilor! Las' că v-o ajunge şi pe voi, vreodată, glonţul chinezesc...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite