PDL îi pune pe tavă lui Băsescu capul lui Sassu - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre schimbările de la TVR, intenţia statului de a închiria Castelul Peleş sau marea păcăleală a legii salarizării unitare. Printre alte subiecte, 8.000 de oi confiscate de ANAF au fost exportate cu acte false în Bulgaria, iar poliţia se teme că "Special Gold" va înlocui heroina.

PDL îi pune pe tavă lui Băsescu capul lui Sassu. Pentru noua conducere a TVR, democrat-liberalii se gândesc la Florin Călinescu sau Andreea Pora. Rodica Culcer este favorită pentru şefia Ştirilor. Coaliţia PDL-UDMR a făcut ieri primul pas pentru înlocuirea lui Alexandru Sassu de la conducerea Televiziunii Române, prin respingerea în comisiile de cultură a raportului de activitate pentru 2008. Execuţia preliminară lui Sassu, împins în vârful TVR în 2007 de PSD şi PNL, nu le-a luat parlamentarilor puterii mai mult de un sfert de oră. Schimbarea efectivă a şefului TVR mai are nevoie de votul în plenul celor două Camere, unde puterea are majoritate, scrie Evenimentul Zilei.

Statul negociază să închirieze Castelul Peleş.
Ministerul Culturii poartă negocieri pentru prelungirea contractului de închiriere a Castelului Peleş, deoarece la 1 martie expiră perioada până la care statul român rămâne administrator. Deşi ministrul Hunor susţine că familia regală doreşte să vândă Peleşul, Adrian Vasiliu, avocatul acesteia, neagă. "Casa Regală doreşte să văndă castelul, şi noi, în momentul în care vom fi notificaţi în scris, trebuie să dăm un răspuns, dacă folosim dreptul de preempţiune sau nu. Dacă nu vom folosi acest drept, întrebarea este ce se va întămpla cu cele 60.000 de piese care se află în Castelul Peleş şi în Pelişor, ce se va întămpla mai tărziu cu castelul", potrivit Jurnalul Naţional.

Marea păcăleală a legii salarizării unitare.
A început disputa pe "adaosul de completare": Bogdan Hossu, Cartel Alfa: veniturile vor fi conservate la nivelul lunii decembrie 2009 şi după expirarea contractelor colective de muncă. Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii: după expirarea contractelor colective, ordonatorii de credite vor plăti salariile încadrându-se în limitele bugetului. Marea păcăleală a Legii salarizării unitare în sectorul bugetar este că stabileşte conservarea veniturilor din luna decembrie 2009 şi nu a celor din cursul anului 2009. Aşa se face că guvernanţii pot pretinde, acum, fără să mintă, că nu scad veniturile, deşi media acestora, în 2010, va fi mai mică faţă de anul trecut. Veniturile majorităţii bugetarilor au scăzut, din octombrie 2009 până în decembrie 2009, nu doar în urma concediului fără plată forţat de 8 zile, ci şi prin eliminarea unor sporuri şi bonificaţii, de tipul tichetelor cadou, potrivit Gândul.

Bunuri confiscate de ANAF, exportate ilegal în Bulgaria.
8.000 de oi confiscate de Garda Financiară Tulcea pentru că erau procurate ilicit au fost exportate, cu acte false, în Bulgaria. Exportatorul sirian refuză să repatrieze banii încasaţi pe oile vândute ce aparţin bugetului, iar procurorii se codesc să ancheteze cazul. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a descoperit recent un caz grav de evaziune fiscală şi o posibilă spălare de bani pe care nu-l pot finaliza din cauza piedicilor puse de alte instituţii ale statului. Cazul a fost descoperit de comisarii din judeţul Tulcea ai Gărzii Financiare, notează România liberă.

„Special Gold” va înlocui heroina. Deşi vor invada la preţuri mai mari piaţa „subterană”, drogurile până acum legale vor fi mai accesibile. Substanţele vândute legal, până la începutul acestei săptămâni, în „magazinele de vise” vor invada piaţa neagră a stupefiantelor la preţuri duble.Cu toate acestea, ele vor fi mai accesibile consumatorilor decât clasicele stupefiante ilegale: heroina, cocaina sau ecstasy. Aşa avertizează poliţiştii care se tem că numărul consumatorilor ce riscă să a jungă în puşcării va creşte, în lipsa unor modificări legislative care să-i scoată pe aceştia de sub „ghilotina” pedepselor care-i aş teaptă: între 2 şi 5 ani după gratii, potrivit Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite