PDL ar trebui să reia Bacalaureatul şi examenul de limba română în propria ogradă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reluarea bacalaureatului, aşa cum a cerut vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, este ultima încercare de răzbunare politică la care s-a putut preta acest partid doar pentru că nu mai este la putere şi nu ştie ce să facă în opoziţie. Ce s-ar întâmpla dacă i-am pune pe unii din PDL să susţină proba de limba română, credeţi că ar trece?

Stilul prăpăstios al PDL-ului şi dorinţa lui de a închide ţara pentru că tot nu-i mai aparţine a luat o turnură periculoasă prin dorinţa manifestă de a relua la nivel naţional o probă la bacalaureat. Este o tendinţă naturală a PDL-ului de a arunca ţara în haos doar pentru că nu mai corespunde dorinţelor sale. Şi nu e prima dată. Deja de la schimbarea Guvernului Ungureanu ni s-a prezis sfârşitul ca naţiune. După alegerile din decembrie 2012 urma să vină în mod clar apocalipsa, şi tot aşa. Nu s-a întâmplat nimic de acest fel, dimpotrivă, dar o nouă ocazie de a da cu băţul în gard nu putea fi ratată, chiar dacă ea ar lovi într-o generaţie întreagă de elevi.

Aşadar hai să anulăm Evaluarea Naţională, pentru că au promovat prea mulţi elevi şi nu s-a făcut norma de respinşi, să reluăm bacalaureatul şi, eventual, să să invalidăm toate diplomele pentru că Ministerul Educaţiei nu aparţine PDL.

Zona de vârf a PDL abundă de semianalfabeţi, aşa că nu înţeleg de unde această superioritate intelectuală doritoare de a demonstra decadenţa culturală a elevilor români. Este ca şi cum Elena Ceauşescu ne-ar fi spus că nu e mulţumită de nivelul de educaţie al poporului. Nu ar trebui ca PDL să dea mai întâi examene de limba română în propria ogradă înainte de a se năpusti asupra unei întregi generaţii de elevi?

Cazul de fraudă de la liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală a fost descoperit şi pedepsit exemplar. De aici şi până la a-i pedepsi pe toţi elevii care dau examenul de bacalaureat e însă un salt pe care nimeni nu ar fi trebuit măcar să-l conceapă, pentru că nu-i poţi bănui pe toţi elevii şi pe toţi profesorii de rele intenţii. Decât dacă eşti de la PDL şi ai o viziune funambulescă asupra României, practici o metafizică a culpei generale şi îţi consideri toţi concetăţenii nişte infractori. Ce-i drept, această atitudine nu ar fi o noutate pentru PDL, un partid penalizat de electorat tocmai pentru că i-a considerat pe toţi bugetarii (aşadar inclusiv pe profesori şi pe medici) nişte paraziţi, pe toţi angajaţii din privat nişte leneşi şi pe toţi românii nişte sclavi care trebuie ţinuţi în lesă şi biciuiţi atunci când se revoltă.

PDL a întruchipat în modul cel mai sinistru dispreţul faţă de români şi de calităţile lor, iar acest lucru nu a încetat, din păcate, ieşind din nou la suprafaţă cu ocazia promovării vinovăţiei generale a elevilor. Conform cu atitudinea manifestată pe subiectul Evaluării Naţionale şi a bacalaureatului, toţi elevii români sunt incapabili, fraudează şi trebuie pedepsiţi exemplar. Păcat numai că nu-l mai avem pe Funeriu care să se laude cu numărul de elevi căzuţi la examene, ca dovadă supremă că România este o ţară de limitaţi care trebuie strunită cu forţa de către înţelepţii PDL. Iar dacă PSD vrea examene normale este din populism şi pentru a cânta în strună mulţimilor, în timp ce atitudinea corectă ar fi să-i lăsăm pe toţi repetenţi pentru că nu se ridică la nivelul intelectual al elitelor pedeliste.

Culmea este că zona de vârf a PDL abundă de semianalfabeţi, aşa că nu înţeleg de unde această superioritate intelectuală doritoare de a demonstra decadenţa culturală a elevilor români. Este ca şi cum Elena Ceauşescu ne-ar fi spus că nu e mulţumită de nivelul de educaţie al poporului. Nu ar trebui ca PDL să dea mai întâi examene de limba română în propria ogradă înainte de a se năpusti asupra unei întregi generaţii de elevi?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite