Paul Păcuraru, achitat definitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Păcuraru şi-a pierdut funcţia de ministru din cauza scandalului de corupţie în care a fost implicat
Paul Păcuraru şi-a pierdut funcţia de ministru din cauza scandalului de corupţie în care a fost implicat

Fostul ministru liberal al Muncii Paul Păcuraru a fost achitat definitiv, ieri, de instanţa supremă. Aceeaşi decizie s-a luat de către instanţa supremă şi în cazul lui deputatului Dan Ilie Morega (fost PNL, în prezent UNPR – n.r.), membru AGA la societăţile comerciale ale Complexului Energetic Rovinari.

Paul Păcuraru a ocupat fotoliul de ministru al Muncii în perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008. După declanşarea scandalului de corupţie în care a fost implicat numele său, Păcuraru şi-a pierdut funcţia de ministru. Dosarul a dus la pierderea fotoliului de ministru de către Păcuraru.

Ancheta DNA

Potrivit DNA, la 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Păcuraru că îl va sprijini pe fiul lui să obţină contracte de achiziţie publică în domeniul formării profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. În schimb, ministrul urma să numească în funcţia de inspector -şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj o persoană indicată de Morega.  La 15 iunie 2007, Păcuraru a numit în funcţia de inspector-şef interimar al ITM Gorj persoana indicată de Morega.

La data la care Morega i-ar fi făcut promisiunea lui Păcuraru, fiul ministrului depusese o ofertă de participare la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Turceni în vederea achiziţionării contractului "Instruire cursuri protecţia muncii", în valoare de 45.500 de lei. Ulterior, a depus o ofertă pentru a participa la licitaţia organizată de SNL Oltenia pentru contractul de achiziţie publică „Comunicare şi spirit de echipă" în valoare de 68.000 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite