Paţurcă, înmormântat între Pittiş şi Sterian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Paţurcă va fi înmormântat astăzi, la Cimitirul Bellu din Capitală. Deşi ultima dorinţă a autorului „Imnului Golanilor“ a fost ca trupul să-i fie incinerat, potrivit familiei, înmormântarea creştinească redă felul în care Cristian Paţurcă a trăit – aproape de Dumnezeu.

VIDEO Cristi Paţurcă, golan post-mortem
Ultima dorinţă a lui Paţurcă: cenuşa să-i fie împrăştiată în Piaţa Universităţii

„Cristi a fost, înainte de toate, un om credincios şi a ţinut mereu la valorile creştine. E adevărat, a fost un visător, iar dorinţa lui ca cenuşa să-i fie împrăştiată în Piaţa Universităţii dovedeşte asta, dar nu pot să cred ar fi refuzat o înmormântare creştinească. În plus, imaginaţi-vă cum mă pot duce eu să aprind o lumânare la mormântul părinţilor, fără să trec şi pe la Cristi", ne spus, cu glas scăzut, sora cantautorului.

Dan Negru l-a difuzat pentru prima dată pe “golanul” Cristian Paţurcă la radioul public

Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi condus pe ultimul drum, astăzi, începând de la ora 11.30. De la sediul Asociaţiei „21 Decembrie" din Capitală (pe strada Batiştei), trecând prin Piaţa Universităţii şi prin zona Eroii Revoluţiei, sicriul lui Cristian Paţurcă va fi depus, la ora 13.30, la Cimitirul Bellu.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei „21 Decembrie", Doru Mărieş, acesta va fi îngropat lângă Florian Pittiş şi Vali Sterian. „Am discutat cu Ion Caramitru, care m-a ajutat să-i găsesc lui Cristi acest loc de veci", a explicat, pentru „Adevărul", Doru Mărieş. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite