Patrula Vlad Ţepeş, această „Brigada Diverse“ hipsterească

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte să râdem de „Patrula Vlad Ţepeş” trebuie să râdem de fondatorii ei. Pentru că-i vorba de o comedie totală. Mna, suntem un neam de caterincoşi.

Bogdan Diaconu e tatăl Patrulei. N-o să mă afund acum în prea multe detalii despre el pentru că Google vă poate ajuta cu un singur click, dar pentru leneşi Bogdan Diaconu e fiul nelegitim al cuplului Dan Puric – Vadim Tudor. Evident că nu l-au conceput pe cale naturală, dar a fost crescut într-o eprubetă de naţionalism radical, rasism şi multe alte calităţi demne de un om mândru că e alb, român şi ortodox.

Tot în Patrulă există şi un VIP: kickboxerul Daniel Ghiţă, care probabil şi-a propus să folosească experienţa din ring în activităţile patrulei. Logic, în numele „dreptăţii şi ţării” e oricând rost de mutat nişte fălci şi spart arcade.

Ce o să facă Patrula Vlad Ţepeş? Pentru început nu-i clar, dar s-au apucat de strâns membrii, şefi de filiale. Nu vă imaginaţi că-i o racolare elaborată. N-o să te-ntrebe dacă ai dungă roşie pe buletin, dacă îţi doreşti cadou de la Moş Crăciun să moară toţi romii/ungurii/non-românii, ori dacă mănânci brânză de la cioban, nu de la magazin. Pur şi simplu le spui pe Facebook că eşti de acord cu „munca” lor, eşti patriot şi că vrei şi tu în gaşca asta de super-eroi.

Şi apoi? Probabil patrula asta se va concretiza într-o mişcare de stradă sau ceva. Un fel de „Poliţişti comunitari la pătrat”. Adică o să-i „vedem” pe stradă îmbrăcaţi în camuflaj alergând după oamenii care nu strâng rahaţii după câini, distrugând telefoanele nesimţiţilor care nu ascultă muzică la căşti, ori răsturnând maşinile celor care parchează aiurea. Nu? Altfel ce ar putea face „Patrula Vlad Ţepeş”? Nu întreb ce ar putea face legal, pentru că dacă vorbim de legalitate tot ce pot face e să se vadă la o bere şi să vorbească despre politică. Dar asta facem cu toţii şi ne spunem români, nu „Patrula Vlad Ţepeş”.

N-o să răstoarne ei clasa politică şi nici nu-mi doresc asta. Nu e  bine să ne lăsăm conduşi de oameni care cred că moaştele au o putere mai mare decât educaţia. Şi care cred că suntem Buricul Lumii.

Cât despre patruleţi, pot să-i felicit pentru asocierea cu Vlad Ţepeş. E un nume bun. Oamenii ştiu multe despre voievodul muntean: om corect, geniu militar, sadic, molestat în copilărie de sultan, un frate gay ş.a.m.d….

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite