Patru tineri au fost la un pas de moarte, în Munţii Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din Bucureşti, doi băieţi şi două fete în vârstă de 23 de ani, au fost la un pas de moarte după ce au porni, aseară, pe un traseu periculos din munţii Bucegi, interzis în această perioadă.  

Doi dintre tineri au pornit, pe jos, din staţiunea Buşteni, spre platoul Bucegi pe Valea Caraiman, un traseu montan dificil şi extrem de periculos.

Fără să conştientizeze pericolul foarte mare de avalanşă, care s-ar putea produce în orice moment, prietenele celor doi tineri au vrut sa le facă o surpriză şi să-i ajungă din urmă.

Din păcate au rămas blocate la jumătatea traseului, într-o zonă dificilă, cu foarte multă zăpadă, şi au fost nevoite să sune la 112.

Salvamontiştii din Buşteni au pornit iniţial după cele două fete, însă ajunşi pe munte şi-au dat seama că şi cei doi băieţi au nevoie de ajutor.

Cei patru tineri care s-au aventurat pe munte erau echipaţi necorespunzător pentru un asemenea traseu, au crezut că pot ajunge pe platoul munţilor Bucegi în pantofi de vară.

Aventura vieţii lor

A fost aventura vieţii, am ajuns într-un loc de unde nu am mai putut urca şi am căzut pe gheaţă. Noroc că au venit după noi. Dacă o să mai merge pe această vale? Cu siguranţă, nu. Mai bine mă duc la mare măcar acolo ştiu să înot", spune unul dintre turiştii salvaţi

Cele două echipe de salvamontişti care au intervenit s-au regrupat şi au început acţiunea de recuperare a tinerilor imprudenţi. După aproximativ 3 ore, turiştii au fost aduşi teferi în staţiunea Buşteni.

„Cele două fete s-au aventurat nebuneşte şi ele pe Valea Caraiman în căutarea prietenilor lor ca să le facă o surpriză însă puteau să le facă o surpriză de proporţii dacă le lua vreo avalanşă sau cădeau într-o prăpastie. Urmarea a fost că au rămas blocate şi au sunat la 112. Aşa am reuşit să aflăm şi de prietenii lor care se aflau ceva mai sus pe traseu. În cele din urmă i-am adus cu bine la poalele muntelui.", povesteşte Mirel Bogdan - Salvamont Buşteni

Salvamontiştii care acţionează în zona masivului Bucegi spun că traseele de abrupt sunt interzise în această perioadă şi recomandă turiştilor care vor să ajungă în vârful munţilor să folosească telecabinele din zonă.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite