Patru misionari români, arestaţi în Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri din Cluj-Napoca au fost arestaţi în noaptea de 7 spre 8 septembrie în Indonezia, în timp ce făceau o tranzacţie cu Biblii. Cei patru sunt adepţi ai cultului penticostal.

Titel Maghiar (38 de ani), Ionuţ Maghiar (33 de ani), Sergiu Berci (35 de ani) şi Denis Daniel Ross (36 de ani) au fost depistaţi şi arestaţi în timp ce făceau o tranzacţie cu Biblii în Indonezia. Aceştia lucrau ca misionari la The Christian and Missionary Aliance, cu sediul în statul Colorado SUA. Cei patru tineri făceau de mai mulţi ani tranzacţii de Biblii, ultima tranzacţie reuşită fiind făcută în luna august, în Jakarta. Titel Maghiar a mai fost închis în Indonezia pentru patru luni în anul 2009, tot pentru comerţ cu Biblii.

Titel Maghiar şi Ionuţ Maghiar aveau planificat să se căsătorească în luna octombrie 2012.  Nunta lui Titel Maghiar este programată pentru 6 octombrie, iar nunta lui Ionuţ Maghiar este programată pentru 13 octombrie. Titel şi Ionuţ s-au născut în Suceava, mama lor fiind din Voitinel, dar locuiau în Cluj. Ceilalţi doi tineri, Sergiu Berci şi Denis Daniel Ross, sunt din Alba-Iulia, dar locuiau tot în Cluj.

Titel Maghiar şi Daniel Ross

Geanina Giula, logodnica lui Titel Maghiar, spune că a aflat despre arestarea lui de pe internet. „Mai mult decât este anunţat pe internet nu pot să vă spun nimic pentru că nu am primit alte informaţii. Am vorbit cu tatăl lui, dar nu a primit încă niciun răspuns de acolo. Tot ce ştiu este că a plecat să ducă Biblii acolo cu încă trei băieţi, iar faptul că l-au arestat l-am citit şi eu pe internet. De la el nu am mai primit niciun răspuns", a afirmat Geanina Giula.

Titel Maghiar a absolvit Facultatea de Filosofie, Ionuţ Maghiar, cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, şi Sergiu Berci a terminat Filologia.

image

Liviu Creţu, un misionar care a călătorit împreună cu cei patru tineri arestaţi în Indonezia, spre insula Maluku, a încercat să-i viziteze pe cei patru, dar nu i s-a acceptat vizita. În schimb, a primit vestea că vineri, tinerii vor afla dacă vor fi eliberaţi sau rămân în închisoare.

"Tot ce ştiu este că a plecat să ducă Biblii acolo cu încă trei băieţi, iar faptul că l-au arestat l-am citit şi eu pe internet.''
Geanina  Giula logodnica lui Titel Maghiar

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite