Patrimoniul universităților particulare va reveni fondatorilor la dizolvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul a adoptat, luni, o inițiativă legislativă care prevede că, în caz de dizolvare, lichidare sau desființare, patrimoniul instituțiilor de învățământ superior particulare și confesionale revine fondatorilor.

Proiectul privind modificarea şi completarea Legii 1/2011, a educaţiei naţionale, care îi are ca iniţiatori pe senatorul Petru Filip şi pe deputatul Cătălin Croitoru (PDL), a întrunit 68 de voturi „pentru", 7 voturi „împotrivă" şi 21 de „abţineri".

Potrivit proiectului, aşa cum a fost modificat la propunerea Comisiei pentru învăţământ, care a propus plenului un raport favorabil cu amendamente, în instituţiile de învăţământ superior de stat învăţământul este gratuit pentru cifra de şcolarizare aprobată de Guvern, iar cuantumul taxei va fi stabilit de către senatul universitar.

Potrivit unei alte prevederi adoptate de senatori, senatul universitar poate aproba prelungirea activităţii didactice şi de cercetare după împlinirea vârstei de pensionare pentru un an în calitatea de titular pentru un număr total al personalului care nu poate nu poate depăşi 2 la sută.

Iniţiativa legislativă a fost dezbătută de Senat în calitate de Cameră decizională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite