Patriarhul Daniel: Credinţa în înviere este izvor de lumină şi putere spirituală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel FOTO Arhivă Adevărul
Patriarhul Daniel FOTO Arhivă Adevărul

Credinţa în înviere este izvor de lumină şi putere spirituală pentru a mărturisi în lume adevărul, afirmă Patriarhul Daniel în Pastorala de Paşte.

„Înţelegem, aşadar, că, pentru oameni, credinţa în înviere este izvor de lumină şi putere spirituală pentru a mărturisi în lume adevărul, pentru a lupta pentru dreptate şi libertate, pentru a cultiva iubirea curată şi milostivă, pentru a săvârşi faptele bune, mai ales când societatea umană este robită de multe răutăţi pricinuite îndeosebi de lăcomia de avere, de putere, de plăcere şi de slavă deşartă”, potrivit Patriahului Daniel.

Acesta consideră că „într-o lume marcată de instabilitate şi nesiguranţă”, creştinii trebuie să caute „bucuria pe care ne-o aduce întâlnirea cu Hristos Cel înviat”.

„Într-o lume marcată de instabilitate şi nesiguranţă, de conflicte violente şi neînţelegeri între popoare, mulţi oameni sunt astăzi întristaţi şi deznădăjduiţi. De aceea, trebuie să căutăm mai intens bucuria pe care ne-o aduce întâlnirea cu Hristos Cel înviat, Cel Care a biruit păcatul şi moartea, şi să împărtăşim această bucurie celor întristaţi, prin rugăciune şi fapte de ajutorare şi solidaritate. (...) De aceea, fiecare dintre noi suntem chemaţi să fim în jurul nostru martori şi slujitori ai păcii şi bucuriei lui Hristos Cel înviat, mai ales în spitale, orfelinate, închisori, azile de bătrâni şi case în care se află oameni în suferinţă şi sărăcie, întristare şi singurătate”, îndeamnă patriarhul Daniel.

 În finalul pastoralei, Înaltul Prea Sfinţitul Daniel urează „la ani mulţi cu pace şi bucurie”.

„Fie ca pacea şi bucuria aduse de Hristos-Domnul apostolilor şi femeilor mironosiţe în ziua Învierii Sale să umple inimile şi casele tuturor, ca împreună să preamărim bogăţia iubirii şi milostivirii lui Dumnezeu pentru oameni prin cuvântul bun şi fapta cea bună. Ne rugăm lui Dumnezeu ca Sfintele Sărbători de Paşti să vă aducă tuturor ani mulţi cu pace şi bucurie, sănătate şi mântuire, adresându-vă totodată salutul pascal: Hristos a înviat!”, urează patriarhul Daniel.

Pastorala de Paşte

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite