Bisericile donează peste 4 milioane de lei celor afectaţi de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BOR oferă un sprijin umanitar-filantropic celor afectaţi de pandemie FOTO basilica. ro
BOR oferă un sprijin umanitar-filantropic celor afectaţi de pandemie FOTO basilica. ro

Biserica Ortodoxă Română a anunţat faptul că va oferi un ajutor filantropic-umanitar celor afectaţi de epidemia de coronavirus.

BOR a strâns până acum 4 milioane de lei pe care i-a oferit ca ajutor umanitar. La această sumă se adaugă donaţia patriarhului Daniel care a oferit 10.000 de lei drept ajutor.

„Acestea sunt rodul firesc al iubirii şi solidarităţii faţă de cei ce suferă deja consecinţele dureroase ale acestei situaţii de criză: oamenii vârstnici şi săraci, dar şi cei aflaţi temporar în izolare sau în carantină. 

Răspunzând chemării Patriarhiei Române, centrele eparhiale, protoieriile, parohiile şi mănăstirile s-au implicat social-filantropic şi au raportat până în prezent un ajutor financiar şi material în cuantum de 4.105.002 lei.

La acest sprijin social-filantropic în derulare se adaugă donaţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în valoare de 10.000 lei din salariul personal, depusă în contul platformei „Ajută cu bucurie” (ajutacubucurie.ro) în scopul achiziţionării de materiale de protecţie pentru voluntarii activi în acest proiect sprijinit de Patriarhia Română şi de Federaţia „Filantropia”.

Patriarhia Română apreciază orice donaţie, mică sau mare, pentru a ajuta pe toţi cei greu încercaţi de efectele acestei epidemii să depăşească mai uşor momentele grele prin care trec”, a anunţat Patrirahia prin agenţia de presă basilica.ro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite