Pas înainte. Spitalul Floreasca are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, care poate adăposti de patru ori mai mulţi pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua Unitate de Primiri Urgenţe are o capacitate de 35 de paturi FOTO Adevărul
Noua Unitate de Primiri Urgenţe are o capacitate de 35 de paturi FOTO Adevărul

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală are de astăzi o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), cu o capacitate de patru ori mai mare decât înainte, ajungând la 35 de paturi, a anunţat ministrul Sănătaţii, Raed Arafat.

„Noua Unitate de Primiri Urgenţe reprezintă încă un pas de normalitate. Pentru pacienţi, noua Unitate de Primiri Urgenţe înseamnă siguranţă mai mare, respect şi demnitate‟, a precizat Raed Arafat la inaugurarea UPU.
Potrivit ministrului Sănătăţii, în aproape un an au fost deschise două Unităţi de Primiri Urgenţe noi, una la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, inaugurată anul trecut, şi a doua la Spitalul Floreasca.

Raed Arafat a adăugat că, în prezent, există cinci Unităţi de Primiri Urgenţe reorganizate şi dotate la standarde europene de către Ministerul Sănătăţii, respectiv cele două din Capitală şi câte una la Spitalul Judeţean Târgu-Mureş, la Spitalul Judeţean Constanţa şi la Spitalul Judeţean Satu Mare.

„Anul viitor sper să pornim reforma la încă un UPU şi reabilitarea la încă o Unitate de Primiri Urgenţe din Bucureşti, să vedem care va fi. De asemenea, se finalizează reabilitarea Terapiei Intensive de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Avem şi multe alte proiecte mici de reabilitare pentru alte secţii în afară de urgenţă. Pentru noua UPU au început angajările, astfel că va exista personalul necesar‟, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pemierul Victor Ponta, prezent la eveniment, a lansat un apel către Ministerul Sănătăţii şi administratorii Spitalului de Urgenţă Floreasca să continue în anii următori modernizarea unităţii sanitare, asigurând că vor avea sprijinul Guvernului. „Pe unii dintre medici îi cunosc pentru că, la fel ca orice bucureştean, am avut nevoie de Spitalul de Urgenţă, din fericire nu foarte des, dar am amintiri de aici şi munca oamenilor de aici este extraordinară‟, a spus Ponta.

El a mai adăugat că orice leu cheltuit în sănătate este cea mai bună modalitate de a utiliza fondurile.
Unitatea de Primiri Urgenţe inaugurată astăzi are, pe lângă spaţiile dedicate bolnavilor, un departament pentru simulare clinică, sală de curs şi Sistemul Naţional Unic pentru Apel de Urgenţă. Noua UPU are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi şi cuprinde subsol, parter şi un etaj, proiectul fiind început în 2010.

Investiţie de peste 12 milioane de lei

Valoarea totală a investiţiei este de peste 12 milioane de lei, din care 10,6 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, pentru consolidarea vechii clădiri şi construcţia nouă. Alte fonduri pentru dotări cu aparatură, în valoare de 300.000 de euro, au fost alocate de la Banca Mondială, iar mobilierul a fost achiziţionat din contribuţia de 2% oferită Fundaţiei pentru SMURD, respectiv 80.000 de lei.

Calea Floreasca ar putea fi o arteră cu sens unic

În plus, tot astăzi, premierul Victor Ponta a cerut ajutorul primarului Sorin Oprescu pentru a transforma Calea Floreasca într-o arteră cu sens unic, astfel încât maşinile de salvare să poată intra mai uşor la noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca. 

„Vin cu o solicitare de la Urgenţă: trebuie să facem Calea Floreasca cu sens unic. Au făcut Unitate de Primiri Urgenţe modernizată şi nu au cum să intre cu salvările‟, i-a spus primarului Capitalei premierul Victor Ponta, care a participat la deschiderea noii artere de legătură între strada Doamna Ghica şi Bulevardul Chişinău, după ce înainte fusese la inaugurarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca.

Edilul Capitalei a spus că municipalitatea are în vedere transformarea Căii Floreasca într-o arteră cu sens unic, arătând este vorba de un proiect care cuprinde mai multe bulevarde principale.
 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite