Părinţii vaccinaţi care au copii mai mari de 7 ani infectaţi cu SARS-COV-2 nu pot primi concediu plătit

Părinţii vaccinaţi care au copii mai mari de 7 ani infectaţi cu SARS-COV-2 nu pot primi concediu plătit

FOTO Arhivă

Părinţii vaccinaţi ai copiilor cu vârsta peste şapte ani, care se infectează cu noul coronavirus, nu pot primi concediu plătit, deoarece sunt imunizaţi, iar situaţia lor nu este prevăzută în lege.

Ştiri pe aceeaşi temă

Naţională de Asigurări pentru Sănătate a transmis că modificarea poate fi făcută prin ordonanţă de urgenţă dată de guvern, dar guvernul interimar actual nu poate adopta astfel de acte normative, iar dacă modificarea ar fi făcută în Parlament, ar dura prea mult.

„Vorbim despre părinţii copiilor confirmaţi pozitiv şi care au vârstă mai mare de 7 ani, care, dacă sunt vaccinaţi, nu vor intra în izolare.

Avem o schimbare de paradigmă, în sensul că contacţii persoanelor confirmate pozitiv, conform legislaţiei anterioare, trebuiau să intre în carantină şi beneficiau de concediu de carantină. După modificările metodologice, aceste persoane care sunt vaccinate nu vor intra în carantină. În această situaţie, un copil care se infectează şi se îmbolnăveşte, va fi izolat la domiciliu, iar părinţii nu vor fi carantinaţi.

Pentru noi, medicii de familie, singura soluţie pentru a da concediu medical acestor părinţi pentru a sta acasă cu copilul se limitează la copiii cu vârstă mai mică de 7 ani, situaţie în care vor putea beneficia de concediu pentru creşterea copilului bolnav până la 7 ani sau a copilului cu handicap dacă are sub 18 ani.

În situaţia copiilor cu vârstă mai mare de 7 ani şi n-au certificat de handicap, copiii sau părinţii nu vor beneficia de certificat medical dacă sunt vaccinaţi", a spus Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din Societatea Naţională a Medicilor de Familie, la Digi 24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările