Pagina cititorului: „Ziarul e diversificat, bogat în conţinut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgiana Ene (23 de ani) ne-a mărturisit că a crescut cu ziarul „Adevărul“ în casă, mulţumită tatălui ei, care avea abonament. Aşa a început să-l citească.

Cu timpul, a început să găsească din ce în ce mai interesante articolele, iar acum şi-a făcut şi ea abonament, continuând astfel tradiţia familiei.  „Eu pot să spun că am crescut odată cu ziarul, pentru că îl găseam în cutia poştală în fiecare zi. Am început să-l citesc şi apoi a devenit ceva care nu putea lipsi din casă, pentru că m-am obişnuit să aflu din el toate noutăţile. Îmi place pentru că este diversificat, foarte bogat în conţinut, iar informaţiile nu sunt deformate", ne-a spus Georgiana. Preferatele sale sunt materialele din suplimentul „Sănătate", dar recunoaşte că citeşte cu plăcere şi articolele din paginile de actualitate. Tânăra urmăreşte ştirile atât în ziar, cât şi pe site-ul ziarului.

Editorialul cititorului: Ne întoarcem la sfatul bătrânilor?

Implementarea haotică, la dorinţa unor trăitori în alte realităţi, a unor legi considerate necesare şi moderne, pe un fond feudal (ca relaţii sociale, mentalitate, comportament), explică haosul în care ne găsim acum. Faptul că românii s-au culcat comunişti şi, a doua zi, s-au declarat democraţi convinşi cred că explică mecanica formării clasei politice alcătuite din trei feluri de subiecţi: oportunişti, profitori, inconştienţi. Se pot număra pe degete cei care s-au gândit la binele cetăţii înaintea interesului personal. Explicabil pentru omul simplu, inacceptabil pentru conducători, criminal pentru legiuitori.

Înainte de a implementa o legislaţie căznită, ar fi de dorit o reglementare a dreptului de a fi ales într-o funcţie, lucru care acum e obiect de troc. România nu este pregătită pentru democraţia de pe hârtie şi formula „să ne întoarcem la popor" este, în acest moment, o demagogie ordinară. Se ştie că, pentru o farfurie cu fasole şi pentru un cârnat, poţi avea un vot. Când va fi formată o clasă de mijloc conştientă, competentă, majoritară şi solidară în idei, atunci da, se poate folosi formula.

Până atunci ar trebui ca măcar cei care conduc destinele populaţiei, (atenţie; nu am spus popor) să fie credibili. Iar pe aceştia îi găsim la Academie sau printre personalităţile recunoscute fiecare de breasla sa. Da, propun să ne întoarcem la „Sfatul bătrânilor şi al înţelepţilor". Aceştia ar trebui să alcătuiască Parlamentul României. Sigur, e nevoie şi de braţul tânăr, dar ca executant şi discipol.
  Prof. Dr. Dan Ardelean

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite