Pagina cititorului: „Prefer articolele despre afaceri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi: Iulian Măndică (Craiova)
Azi: Iulian Măndică (Craiova)

Iulian Măndică, jurist în Craiova, se declară un împătimit al presei, preferând cotidianul „Adevărul“.

„Am apreciat, în primul rând, independenţa politică a ziarului. Plus că îmi plac foarte mult comentariile lui Dinu Patriciu şi tabletele lui Grigore Cartianu", precizează olteanul de 31 de ani. Acesta este mulţumit că subiectele pe care le găseşte în paginile „Adevărului" sunt variate, bine tratate şi documentate. „Sunt ştiri din sănătate, învăţământ, sport. Este un ziar complet. Nu aş renunţa la abonament", spune Iulian Măndică.

Bărbatul precizează că şi-ar dori totuşi să citească mai multe subiecte din domeniul afacerilor. „Nu m-aş supăra să regăsesc mai multe materiale despre business şi despre posibilităţile de afirmare pe care le au tinerii", a încheiat juristul.

Editorialul cititorului: Ghici cine-i Vlad Ţepeş?

"Când crezi că unele enigme ale istoriei românilor au fost limpezite vine cineva, de aiurea, cu aere de atoateştiutor - de pildă, de pe la Belgrad - şi emite, cu savantă pretenţie, cum că românii, carevasăzică, ar fi vorbit sârbeşte până în veacul al XIX-lea, iar Vlad al III-lea Basarab alias Ţepeş, ar fi fost la sorgintea lui sârb. Ca istoric şi geopolitician, ştiu prea bine că, de-a lungul istoriei, românii - aceşti insulari daco-latini pe care destinul i-a aşezat într-o mare slavo-ugrofinică - şi ţara lor au fost un „cui al lui Pepelea" înfipt în poftele expansionist anexioniste ale unor vecini neliniştiţi. Şi, oricât s-au făcut luntre şi punte românii să fie pe bună pace cu unii şi cu alţii, mai ales cu urmaşii regilor din neamule Uroş şi Brancovici, nu o dată s-au trezit că „năframa-n vârf de băţ" cu care şi-au însoţit soliile de bună vecinătate le-a fost făcută ferfeniţă cu neîmpăcată ură.

Şi cum în spatele Belgradului au stat dintotdeauna ţarii albi şi ţarii roşii, doritori ai unui mari imperiu slavo-pravoslavnic de la Sankt-Petersburg la Istanbul, românii fiind buturuga mică neolatină care a cam făcut să-şi rupă roţile marele car muscălesc. Iar pe sârbi îi încurcă rău, în „omogenizarea" rasei lor şi valahii timoceni care se vor ceea ce sunt - români.Cum stau jocurile geopolitice nu mai este pentru noi un secret, dar să ţi-l însuşeşti pe Vlad Ţepeş, acuzându-i pe români că l-au furat pe voievod de la sârbi, cu tupeu lipsit de argumente ştiinţifice solide, mi se pare a fi un act de sfidătoare aroganţă naţionalistă. Or, Vlad Ţepeş, indubitabil, este coborâtor din Basarab I Întemeietorul de Ţară Românească, născut în Sighişoara săsească şi nu sârbească, pe deasupra fiind şi nepot direct al marelui Mircea cel Bătrân, iar la 1476 i-a bătut vârtos pe osmanlâii lui Mahomed al II-lea la Sabac şi Srebeniţa salvându-i pe consângenii lui Vuc Brancovici de la pierzanie. Şi acum, na poftim recunoştinţă! Ei îl fură românilor. Îmi pare rău, dar sârbii ăştia au o problemă gravă cu respectarea adevărului istoric. Fixaţie à la Miloşevici." 
Dr. George Coandă

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite