Pagina cititorului: „Găsesc toate informaţiile de care am nevoie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi: Ilie Costin (Buzău)
Azi: Ilie Costin (Buzău)

Buzoianul Ilie Costin (27 de ani), de profesie şofer, spune că, deşi acum este fan „Adevărul“, nu a fost dintotdeauna  un cititor împătimit al presei.

„Am devenit dependent de ştiri după ce am descoperit «Adevărul»", ne-a mărturisit el. A descoperit ziarul în 2006 şi de atunci şi-a făcut abonament. În fiecare dimineaţă îl citeşte de la prima şi până la ultima pagină.

„Îmi amintesc că mi-a plăcut de prima dată, pentru că în el găseam toate informaţiile de care aveam nevoie, de la medicină până la ultimele evenimente petrecute în ţară", a mai spus Ilie Costin.

În ceea ce priveşte politica editorială a „Adevărului", cititorul ne-a spus că este foarte mulţumit de faptul că ştirile din ţară sunt mult mai numeroase decât în restul publicaţiilor naţionale.

Editorialul cititorului: Sclavia în lanţuri de aur

Mă gândesc la răscoale şi revoluţii care, chiar şi violente de cele mai multe ori, au reuşit să schimbe un status quo infernal pentru mari mase de oameni. Cu frumosul şi doar prin cereri politicoase către „stăpânire" nu s-a prea întâmplat în istorie nicio schimbare notabilă. Revoltele şi revoluţiile au schimbat mersul lumii, al societăţii umane, cred.

Orice ar fi considerat că s-a-ntâmplat în '89 la noi în ţară, revolta surdă a întregii populaţii a reuşit să mute munţii! Democraţia, nefiind de uzanţă la noi, mai marii ţării au fost consternaţi şi au privit cu groază acea mare de lume supărată rău. Şi au fugit de frica ei, a puterii celor mulţi „umiliţi şi obidiţi" timp de zeci de ani.

Cred că a „ocupa" spaţiul public este şi justificat, şi dezirabil. Cât despre a distruge, a face violenţe doar de dragul violenţei, sunt total împotrivă! Cei care se fac vinovaţi de ele reprezintă o parte infimă a mişcării „Occupy" şi nu sunt absolut deloc încurajaţi. Din contră, pe cât posibil, sunt îndepărtaţi de organizatorii „aşezărilor" şi altor acţiuni de protest, tocmai pentru a nu da apă la moară autorităţilor şi contestatarilor mişcării. În fapt, ce spune „Occupy"?

După părerea mea, mesajul este că „suntem aici unde avem dreptul să fim, ocupăm o stradă, un parc, un loc ce ne aparţine şi nouă, avem dreptul să nu fim de acord cu starea de lucruri care ne sufocă şi ne nedreptăţeşte şi vrem o schimbare spre o altă stare mai echitabilă, mai justă, mai democratică. Nu banii trebuie să conducă lumea, nu banii trebuie să decidă unde şi când şi de ce se fac războaie, nu banii trebuie să n-aibă altă grijă decât înmulţirea lor." Omul modern a învăţat să detecteze sclavia acolo unde este, chiar şi în lanţuri de aur. Este o dorinţă şi un drept legitim, acelea de a nu mai fi sclav, cred eu. Despre toate acestea vorbeşte mişcarea „Occupy".  Marinela Matei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite