Pagina cititorului: „E un ziar foarte bun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Robea are 24 de ani şi este interesat de tot ce are legătură cu mediul academic.

„Sunt abonat la ziarul «Adevărul» de mulţi ani, nu mai ţin minte exact când m-am abonat întâia dată. Ultima oară mi-am făcut abonament pe telefon. Motivul este simplu: este un ziar foarte bun, altfel nu făceam acest pas", spune tânărul.

Alexandru a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, relaţia sa cu latura umanistă începând însă din liceu, pe care l-a absolvit în 2005. A urmat, de asemenea, un curs postuniversitar de Istorie. Tânărul a lucrat ca restaurator în hârtie şi a participat la săpături arheologice, pe şantierul dobrogean Capidava.

În prezent se află în vacanţă în Elveţia, bucurân­­­­du-se­ de peisajele din ţara cantoanelor.

Editorialul cititorului: "Aceasta este catastrofa profesorilor de liceu!"

Chiar dacă Marga l-a identificat pe autorul moral al dezastrului de la Bacalaureat în persoana preşedintelui, iar asociaţia părinţilor a zis că-i vinovat şi trebuie să-şi dea demisia ministrul Funeriu, definit de un tată drept „un satan ce-a pus camere de luat vederi prin sălile de clasă", realitatea e că vina o poartă şcolile ce, altădată, produceau academicieni. Azi produc fiţoşi şi siliconate, care citesc doar SMS-uri şi pagina de Facebook. În plus, părinţii, cultivaţi la rândul lor în faţa televizoarelor, la meci sau telenovele argentiniene, îşi idolatrizează copiii şi sunt în stare pentru odraslele lor să dea cu pumnul în oricine.

Cred că, dacă în timpul anului de studiu exigenţa ar fi maximă, fără toleranţă la copiat şi la pile, exigenţa la examen ar deveni absolut inutilă. Din păcate, ţara e coruptă, sistemul e bolnav, profesorii sunt săraci şi fac orice pentru o şpagă, copiii şi părinţii au mers pe minima rezistenţă până s-au dat cu capul de camerele lui Funeriu. Ceea ce era de demonstrat: corpul profesoral este o catastrofă!

Acum, în sfârşit, se vede competenţa „dascălului român", atât de ridicat în slăvi de liderii sindicali, care acum nu mai urlă că merită respect din partea naţiunii. Acum e momentul să iasă în faţă mândreţe de sindicalişti cu gura mare, să explice rezultatele de la Bac poporului care le plăteşte salariul şi vacanţele! Am ajuns să avem o masă de copii nătângi şi fără orizont, după chipul şi asemănarea acestor profesori.  Paul

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite